Martina Formanová - Povídky na tělo
Ke stažení

Povídky na tělo

Nakladatel: Tebenas 2021
Povídky na tělo

Povídky na tělo

269 Kč
Skladem
269 Kč
Ihned
290 Kč

Anotace

Po několika románech a autobiograficky laděných prózách přichází Martina Formanová se souborem kratších povídek, které spojuje společné téma – partnerské a intimní vztahy v nejrozmanitějších podobách. S pochopením a humorným nadhledem líčí mnohdy bizarní situace a trapasy, v nichž se ocitáme v důsledku konfrontace našich snů, cílů a záměrů s...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Zábavné, i nutící k zamyšlení. Moc jsem si povídky užila, a líbily se i manželovi, který jinak české spisovatelky nemusí. Výborné!
Formanová nebo Zbořilová píše většinou skvěle. Bezvadné jsou její romány: Příběh Pavlína a Skladatelka voňavého prádla (to je osobní vyprávění jak chodila s Gottem). Její povídky ale nemám ráda. Jsou většinou moc vyumělkované, postavy nejsou skutečné a situace jsou občas až neuvěřitelné. To platí i o téhle knížce povídek. Romány jí jdou, ale...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Martina Formanová napsala s bravurou Povídky na tělo

(...) Ať už se však povídku rozhodla autorka zasadit kamkoliv, do kavárny, koupelny, na dovolenou či chalupu, vždy se dá tušit, že právě tento příběh se může odehrávat někde kolem nás a klidně souběžně. To knize dodává na intimitě i legitimitě. Některá vyprávění by si dokonce zasloužila více stran, než ve finále dostala. Ne že by povídky působily neuzavřeně. Jen se Formanové povedlo vytvořit charaktery, které by se bez problémů mohly stát nositeli obsáhlejšího vyprávění, jako zmiňované Rivalky nebo hrdinky z povídky Sestry. (...) Stejně jako v případě předchozích knih Formanová používá stručných souvětí a svižného jazyka. Milovníci podrobných popisů si nepřijdou na své. Ale to už se ví stejně jako fakt, že spisovatelka je i dobrá psycholožka, což její knihy posouvá o trochu výše. Snad to tak zůstane.

Krasohled lidského nitra

Nová povídková sbírka spisovatelky a scenáristky Martiny Formanové vás zavede do rovin lidského bytí, o kterých jste možná nikdy neměli představu. Povídky zaujmou minimalistickou výstavbou a kvalitně propracovanými postavami. Slabší stránkou jsou lehce banální zápletky a rozuzlení, která však odpovídají vážnosti situace.
Celá recenze

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Povídky na tělo
Autor:
Formanová, Martina
Nakladatel:
Tebenas
EAN:
Doporučená prodejní cena:
290 Kč
Interpret:
Juřičková, Lucie, Postlerová, Simona a Zahálka, Martin
Popis:
AudioKniha ke stažení, 17 x mp3, délka 4 hod. 8 min., velikost 351,1 MB, česky
Rok vydání:
2021