Ke stažení

Kde zrovna jsem

Nakladatel: Argo 2023
Ihned
198 Kč

Anotace

Knihu Kde zrovna jsem můžeme číst jako román, ale i jako pásmo volně navazujících, převážně lyrických povídek spojených hlasem jejich vypravěčky a protagonistky, singl ženy středního věku, pro kterou je samota životní volbou. Ta nás provádí místy svých všedních i svátečních dní, jsme svědky pracného budování vztahu jejího privátního „já“ ke světu....
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Úzká sbírka krátkých povídek je jako sbírka momentek z života jedné ženy, které zachytila na různých místech (ve vlaku, hotelu, na ulici i na střeše domu, kde bydlí, odkud sleduje východ slunce mezi schnoucím prádlem). Za pozornost jí přitom stojí i všedně nevšední věci, jako hra stínů při východu slunce, kterých si člověk všimne, jen když na chvíli zpomalí a odtrhne oči od mobilního telefonu.
Sbírka povídek, knižních příběhů ze života ženy, která se dobrovolně rozhodla žít sama. Svět jejíma očima a popis "běžných" i neběžných maličkostí při čtení vyvolává nostalgické, někdy až lehce melancholické pocity.
Příjemná jednohubka, u které se člověk i trochu zamyslí.
Autorka umí psát, ale to jaký příběh si vybrala, vyzdvihování průměrných a nezajímavých povahových vlastností člověka, může to zajímat snad ženské čtenářky v adolescentním věku, jinak nikoho. Ztracený čas číst tento titul. Píše li obdobně i další knihy, tak jde o autorku, o níž čeští čtenáři pravděpodobněji nebudou rádi nic dalšího číst.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Kde zrovna jsem
Autor:
Lahiri, Jhumpa
Nakladatel:
Argo
EAN:
Doporučená prodejní cena:
198 Kč
Originál:
Dove mi trovo
Překlad:
Flemrová, Alice
Popis:
Elektronická kniha, 152 stran, bez zabezpečení DRM, 4,0 MB ePUB ePUB, 8,5 MB Mobi Mobi, 9,0 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2023