Stefan Zweig - Svět včerejška

Svět včerejška

Nakladatel: Torst 1999
Svět včerejška

Svět včerejška

405 Kč
Rozebráno
405 Kč
pohlídat
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Paměti světoznámého rakouského autora jsou jednou z jeho nejlepších a nejdůležitějších knih, ale i jedním z pramenů pro pochopení novodobé evropské kultury. V knize jsou zachyceny formou očitého svědectví všechny nejdůležitější události novodobé evropské historie, atmosféra jejích měst a setkání s desítkami nejvýznamnějších evropských osobností.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Je opravdovou lahůdkou číst autobiografii tak vynikajícího spisovatele jakým bezesporu S. Zweig je. Tak jak popisuje dobu svého mládí za habsburské monarchie, studia a pozdější setkání se skutečným výkvětem intelektuálů tehdejší doby nemá obdobu. Autor zde zúročil poznatky historie a doby, kterou velmi citlivě prožíval. Barvitě popsal dobu a...
Více
Stefan Zweig je jedním z mých nejoblíbenějších autorů, je to spisovatel, kterého čtu pro něho samotného, pro jeho volbu slov, pro jeho tok myšlenek, pro jeho cítění světa, vciťování se do jeho hrdinů. Dokáže své literární hrdiny tak prostoupit skutečným životem a vdechnout jim kouzlo skutečného bytí. Proto jsem se na jeho životopis velice těšila a...
Více
NEKUPOVAT. Kniha, kterou zabil nakladatel. Předtím vyšla v krásné úpravě v Torstu. Nové vydání je řemeslně tak pokažené, že snad ani nejde o knihu. Nečitelná úprava, nečitelné písmo... Radši zajděte do aktikvariátu nebo počkejte na vydání nové.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Nostalgické ohlédnutí za zmizelou Evropou

Vzpomínky jednoho Evropana, jak zní podtitul těchto memoárů, jsou nostalgickým ohlédnutím za zmizelou Evropou, protože ta Zweigova se právě utápěla v největším barbarství, ale i autorovou zásadní generační výpovědí. „Povinnost vydat svědectví o tomto našem dramatickém životě“ vyjadřuje předsvědčení, že právě jeho generace, která vyšla z humanistických ideálů dávno ztraceného „světa jistoty“ starého Rakouska může tyto nadnárodní a nadčasové ideály věrohodně reprezentovat.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Svět včerejška
Autor:
Zweig, Stefan
Nakladatel:
Torst
EAN:
9788072150830
ISBN:
80-7215-083-9
Doporučená prodejní cena:
99 Kč
Originál:
Die Welt von Gestern
Překlad:
Červinková, Eva
Popis:
1× kniha, vázaná, 476 stran, česky
Rozměry:
11 × 19 cm
Rok vydání:
1999