D. Ž. Bor

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Český básník, prozaik, nakladatel, hermetik, hudebník, malíř a kulturní organizátor. Vlastním jménem Vladislav Zadrobílek, používal ale celou řadu pseudonymů. Nejznámější pseudonym D. Ž. Bor je grafická přesmyčka jeho občanského jména a příjmení; písmeno Ž. lze po vertikále rozložit na V. Z.

Autorem řady esejů, odborných publikací, úvah a...

Zobrazit celý text
Nahoru

D. Ž. Bor v Oko Magazínu OKO

TV Kosmas

Dva Tarzáni na důchodě a jejich dívenky

Fotograf a básník - dva outsideři z Kyjova. Jiří Veselský, básník a Miroslav Tichý, fotograf. Bezdomovci moderního českého umění, kteří se pro určitou část kultury stali tím nejcitlivějším, co v životě potkali. Třeba Nick Cave po shlédnutí...
Zobrazit celý text
Ukázky

Malované rukama na ruční papír, dokreslené slovy spisovatelů

Veronika Holcová si prý už léta vede něco, jako malířský deník. Nejde ale o žádné zapisování slov. Namočí si prsty do barvy a skicuje po papíru. Tak prý vznikají obrazy z jejího nejhlubšího soukromí. O komentáře k nim poprosila pět spisovatelů. Vznikla tak speciální kniha Na dosah ruky.
Recenze

Držme se! - doslov

Kniha vzájemné korespondence Vladislava Zadrobílka (1932 - 2010) a Jiřího Veselského (1933 - 2004). S laskavým svolením nakladatelství Trigon publikujeme doslov Boženy Správcové a Michala Jareše.
Další články