Anna Bolavá

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Česká spisovatelka a básnířka. Studovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Žije s manželem, který je odborníkem na Boženu Němcovou a Karla Havlíčka Borovského. Pracovala v Ústavu pro jazyk český a nyní vykonává funkci stomické poradkyně. Ve volném čase se zabývá pěstováním řepy, sběrem léčivých bylin, ale také chytáním ryb a focením...

Zobrazit celý text
Nahoru

Anna Bolavá v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Ceny Litera 2023 - nominace

Ceny Litera letos oznámily mnohé změny. Nominace v kategorii próza se zúžily ze šesti titulů na tři, přibyla žánrová ocenění pro detektivku, fantastiku a humoristickou literaturu. Vítězové budou vyhlášení v přímém TV přenosu ČTArt 17. dubna 2023.
Ukázky

Ve sborníku Divočina je i povídka Aleny Mornštajnové Mravenci

Vyšel knižní sborník Divočina – Povídky pro Duhu, projektu Salonu Práva a nakladatelství Novela bohemica, jehož výtěžek poputuje na podporu Hnutí Duha, konkrétně kampaně Zachraňme lesy. Kromě autorů jako je Karol Sidon (Chaim Cigan),...
Zobrazit celý text
Aktuality

ČRo Vltava a četba na pokračování: Anna Bolavá - Ke dnu

Polyfonní vyprávění nás zanese znovu kamsi do jižních Čech, do okolí města Řečovice, kde se mezi meandry řeky a poli s dráty vysokého napětí táhnou neprostupné močály zahalené přízračnou mlhou, která řídí osudy celého kraje.
TV Kosmas

Litera 2018 - čtení části nominovaných z Knihovny Václava Havla

28. března četli: Anna Bolavá: Ke dnu (Litera za prózu) Milan Děžinský: Obcházení ostrova (Moleskine Litera za poezii) Marek Švehla: Magor a jeho doba (DILIA Litera pro objev roku) František Tichý: Transport za věčnost (Litera za knihu pro děti a mládež)

Aktuality

Liberatura o letošní Liteře

V rozhlasovém studiu Radia Wave si o výsledcích letošní Litery povídal s členem prozaické poroty Ondřejem Nezbedou a s básníkem a literárním fotografem Ondřejem Lipárem redaktor literárního pořadu Liberatura, básník Jonáš Zbořil.
Aktuality

Letošní výsledky cen sdružení Litera

A je to vyhlášeno. Nakonec je jasné, že naše zpráva z 1. dubna byla šprým. Ještě že tak - představa, že se OKO trefí 100% by pro další ročníky byla vážným problémem. Tady jsou výsledky:
Další články