Nejprodávanější tituly - prosinec 2008
historické osobnosti

Pokoušení nesvobody - 11%
(1x)
Autor v knize zkoumá, jak se chovali intelektuálové v době totalitních režimů 20. století, vystaveni pokoušení nacismu a komunismu.
historické osobnosti

Pokoušení nesvobody

223 Kč
198 Kč
Dědictví - 11%
Kniha je pokusem o ucelený pohled na dramatické události druhé poloviny minulého století.Jedná se osobní vzpomínky přibližující utrpení politicky pronásledovaných v letech 1948 až 1989.
historické osobnosti

Dědictví

342 Kč
304 Kč
Prosím stručně
(7x)
Kniha Václava Havla je volným pokračováním Dálkového výslechu. Jde o literární koláž, ve které se střídají tři žánry: rozhovor, výňatky z instrukcí spolupracovníkům na Hradě a deníkové zápisy z doby práce na tomto textu.
historické osobnosti

Prosím stručně

89 Kč
U Tobrúku pod československým praporem proti Rommelovi - 11%
(1x)
Ve své knize vzpomíná Ladislav Melíšek na svou dramatickou cestu do zahraničního odboje, která vedla přes Slovensko, Maďarsko do Jugoslávie, odkud pak pokračoval do Palestiny, ...
historické osobnosti

U Tobrúku pod československým praporem proti Rommelovi

261 Kč
232 Kč
Masaryk aktuální - 6%
Přednášky promlouval Milan Machovec v letech 1993-1994 ve vlastním bytě k tématu Masaryk aktuální. Na 4 CD se profesor Machovec věnuje T.G. Masarykovi v těchto oblastech: Čím je dnes aktuální TG.M.?; Masaryk proti všem; Poslancem Říšského sněmu ...
historické osobnosti

Masaryk aktuální

417 Kč
392 Kč
Freudové - 11%
Eva Weissweilerová zachycuje i to, co Freud sám nazýval „rodinným románem“, například psychoanalytikovu fanatickou nenávist k pěti sestrám jako možný kořen jeho podivného názoru, že ženy na rozdíl od mužů nemají žádné „nad-já“.
historické osobnosti

Freudové

351 Kč
312 Kč
Prezident, papež a premiérka - 11%
Byly to tři manažeři středního významu a nikdo si nepředstavoval, že se někdo z nich dostane až na vrchol.
historické osobnosti

Prezident, papež a premiérka

324 Kč
288 Kč
Pinochet - 64%
(2x)
Chilský historik se ve své knize snaží vytvořit životopisný portrét generála Pinocheta bez apriorních ideologických východisek. Věnuje se represivní povaze režimu, ale také budování nové ekonomické struktury pod taktovkou mladých neoliberálních ekonomů.
historické osobnosti

Pinochet

556 Kč
198 Kč
Muži Masarykovy republiky a kraj Vysočina - 11%
Šestnácti občanům Vysočiny, kteří aktivně zasáhli do veřejného života v období první republiky, je věnována tato publikace. Životní příběhy známých i dosud neznámých vojáků, ministrů, poslanců, senátorů a diplomatů.
historické osobnosti

Muži Masarykovy republiky a kraj Vysočina

116 Kč
103 Kč
Reaganova válka - 11%
Reaganova válka je příběhem osobní a politické cesty Ronalda Reagana jako antikomunisty. Velký příběh o čtyřicetiletém boji Ronalda Reagana a konečném vítězství nad komunismem.
historické osobnosti

Reaganova válka

324 Kč
288 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 20 položek
1 2 > >>