Nejprodávanější tituly - květen 2015
dle období

Květnové vítězství - 11%

Počátkem května 1945 se na území Českých zemí nacházelo poslední velké německé bojeschopné uskupení – skupina armád Střed pod velením polního maršála Ferdinanda Schörnera.

dle období

Květnové vítězství

314 Kč
279 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
dle období

Maus

424 Kč
399 Kč
Kultura a totalita II. - 11%

Předkládaná kniha je druhým výstupem několikasvazkového komplexu, který na materiálu umělecké kultury především českých zemí zkoumá v interdisciplinárním dialogu nejrozmanitější projevy „totálních“ forem a rámců, které provázejí éru modernity.

dle období

Kultura a totalita II.

Ivan Klimeš (ed.), Jan Wiendl (ed.)
356 Kč
316 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
dle období
Ukázky

Tři muži proti totalitě

134 Kč
Druhá světová válka
Přehlednné zpracování všech důležitých událostí 2. světové války ve zvuku i obraze. Přináší řadu méně známých dokumentů a ty, o nichž jste zatím jen četli, nabízí k poslechu v originálu.
dle období
Ukázky

Druhá světová válka

127 Kč
Zapomenuté transporty
V rozhovoru, který tvoří první část knihy, hovoří autor dokumentů Lukáš Přibyl o tom, jak složité a někdy dobrodružné bylo pátrání po svědcích.
dle období

Zapomenuté transporty

135 Kč
Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance - 6%
Kniha patří ke klasickým dílům historické literatury druhé poloviny 20. století. Bachtin v ní prostřednictvím Rabelaisova románu Gargantua a Pontagruel objevil téma karnevalu, světa převráceného naruby, zábavy, narážek a veselosti.
dle období

Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance

381 Kč
358 Kč
Architekti vítězství - 11%
(1x)
Kniha se věnuje problematice druhé světové války a její autor se pokouší nalézt nový způsob interpretace tohoto obrovského konfliktu.
dle období

Architekti vítězství

494 Kč
439 Kč
O hranicích dějinných období - 11%
(2x)
V posledním textu, který ještě stihl sám připravit k vydání, se světoznámý medievalista Jacques Le Goff (1924-2014), obrací k metodickým principům historické práce se zvláštním zaměřením na otázku předělu mezi středověkem a renesancí.
dle období

O hranicích dějinných období

149 Kč
132 Kč
Bez viny a bez trestu - 11%
Soubor esejů Jeana Améryho (1912-1978) se vrací do období druhé světové války a let následujících a zachycuje autorovu klíčovou zkušenost - zážitky židovského vězně nacistických vyhlazovacích táborů.
dle období

Bez viny a bez trestu

252 Kč
224 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 152 položek
1 2 3 .. 16 > >>