Nejprodávanější tituly - duben 2016
společenské vědy

Černá labuť - 6%
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.
společenské vědy

Černá labuť

467 Kč
439 Kč
Psychologie davu - 11%
Psychologie davu je jedním ze slavných děl citovaných v učebnicích psychologie i dalších společenských věd. Le Bon svou koncepci davu vybudoval v souvislosti s chováním davu během francouzské revoluce.
společenské vědy

Psychologie davu

269 Kč
239 Kč
Lvi přicházejí - 11%
(2x)
Bývalý slovenský ministr vnitra za KDH Vladimír Palko se v knize Lvi přicházejí věnuje otázkám morálky a etiky, a to zejména morálky a etiky v politice.
společenské vědy

Lvi přicházejí

315 Kč
280 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

společenské vědy

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Kde se stala chyba? - 74%
Kniha emeritního profesora blízkovýchodních studií na Princetonské univerzitě vypráví příběh islámského Středního východu, který se po několik staletí nacházel v popředí světové civilizace.
společenské vědy

Kde se stala chyba?

269 Kč
71 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
společenské vědy
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Vladař - 11%
(1x)
Jeden ze skvostů světové literatury, v němž politik, diplomat a spisovatel Niccolo Machiavelli vytvořil jakýsi manuál vlády, učebnici určenou vladařům i všem, kteří je obklopují.
společenské vědy

Vladař

269 Kč
239 Kč
Cikán je Cikán - 11%
Kniha Cikán je Cikán nabízí překvapivý vhled do mnohotvárného a pestrého romského světa, který dosud zůstává částečně zahalen tajemstvím.
společenské vědy

Cikán je Cikán

224 Kč
199 Kč
Krize: Společnost, kultura a ekologie - 11%
V relativně ucelené sérii příspěvků jsou zahrnuty především výsledky bádání z politologie a sociologie, nicméně s přesahem do teorie krize a také do filosofie.
společenské vědy

Krize: Společnost, kultura a ekologie

Ivan Rynda (ed.)
171 Kč
152 Kč
Mesianismus, sofiologie a ruské náboženské myšlení 19. a 20. století - 11%
Kniha přispívá k současné diskuzi o tom, co můžeme očekávat od Evropy ve stínu Ruska a od Ruska ve stínu Evropy.
společenské vědy

Mesianismus, sofiologie a ruské náboženské myšlení 19. a 20. století

225 Kč
200 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 173 položek
1 2 3 .. 18 > >>