Nejprodávanější e-knihy - květen 2016
umění

Točité věty - 20%
(2x)
Rozsáhlý román známé autorky a bohemistky Daniely Hodrové je úzce spjat se životním osudem překladatelky a básnířky Bohumily Grögerové a výtvarnice Adrieny Šimotové, jimž je také dedikován.
umění
Ukázky

Točité věty

190 Kč
152 Kč
Kůže - zpracování a výrobky - 20%
Jediná publikace na českém trhu, která se věnuje nejrůznějším výrobkům z kůže vznikajících v různých kožedělných odvětvích. Výhodou pro čtenáře jsou komplexní informace o více řemeslech, kterými se kvůli velkému množství kožených produktů kniha zabývá.
umění
Ukázky

Kůže - zpracování a výrobky

186 Kč
149 Kč
Jiná modernita - 20%
Na příkladu čtyř vyhraněných malířských solitérů se snaží ukázat, že skutečně hodnotná umělecká díla 20. století často nevznikala v hřmotu avantgard, ale naopak tehdy, kdy se přemýšliví a talentovaní malíři odvraceli od módních avantgardních vln.
umění
Ukázky

Jiná modernita

245 Kč
196 Kč
Rudý kohout Picasso - 20%
Čtivá a intelektuálně provokativní práce zkoumající nepříliš vábné kořeny malířské moderny, o nichž se většinou cudně mlčí.
umění
Ukázky

Rudý kohout Picasso

245 Kč
196 Kč
Gombrich - Tajemství obrazu a jazyk umění - 20%
Třetí, rozšířené vydání úspěšné knihy interpretující obsáhlé dílo historika umění E. H. Gombricha. Čtivá práce kritikou označovaná za „druhý Příběh umění“ je vhodná zejména pro studenty dějin umění a všech oborů zabývajících se vizualitou.
umění
Ukázky

Gombrich - Tajemství obrazu a jazyk umění

245 Kč
196 Kč
Klíč k novověké paleografii - 20%
(1x)
Praktická pomůcka pro zvládnutí čtení raně novověkých a novověkých paleografických textů (od počátku 16. do počátku 20. století). Soustřeďuje se na dva základní typy písma – české a německé novogotické pímo.
umění
Ukázky

Klíč k novověké paleografii

200 Kč
160 Kč
Jablonecká bižuterie - 20%
Souhrnná publikace o světoznámém fenoménu jablonecké bižuterie na knižním trhu dosud chyběla.
umění
Ukázky

Jablonecká bižuterie

169 Kč
135 Kč
Máj - 20%
(2x)
Máj je lyrickoepická skladba Karla Hynka Máchy vydaná roku 1836. Bývá považována za vrcholné dílo českého literárního romantismu.
umění
Ukázky

Máj

99 Kč
79 Kč
Jiný Svět - 20%
Kniha přináší hvězdné rozhovory posbírané v posledních letech s herci a filmaři v hollywoodské „továrně na sny“.
umění
Ukázky

Jiný Svět

189 Kč
151 Kč
Otčenáš - 20%
Muchův Otčenáš vychází ze zednářské, symboliky a z pokusů s mimosmyslovým vnímáním, kterým se Alfons Mucha zabýval v kruhu zájemců o vyšší světy spolu se svým přítelem C. Flammarionem.
umění
Ukázky

Otčenáš

199 Kč
159 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 28 položek
1 2 3 > >>