Nejprodávanější tituly - květen 2016
poezie

Nauč mě mluvit
Knížka je určena všem dětem, které sice ještě neumí číst a psát, ale už by chtěly být popředu před svými kamarády, než půjdou poprvé do školy.
poezie

Nauč mě mluvit

134 Kč
Fastfood
Poslední autorizovaná kniha spisovatele, básníka a performera Milana Kozelky, která volně uzavírá trilogii provokativních sbírek bísní Semeniště zmrdů a Teteliště zmrdů.
poezie

Fastfood

123 Kč
Celý život
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
poezie

Celý život

539 Kč
Sonety
(1x)
Shakespearovy Sonety jsou především knihou lásky, a možná právě proto vycházejí od roku 1609, kdy vyšly prvně, neustále, jak v originále, tak i v mnoha překladech.
poezie
Ukázky

Sonety

242 Kč
Šálek čaje v polostínu
Prozaik Alexandr Kliment debutoval sbírkou básní Těžká voda a i jeho zatím poslední kniha je knihou básnickou.
poezie

Šálek čaje v polostínu

198 Kč
Upoutat mračna
Je to jen pár slov úvodem, avšak je mi poněkud úzko z tíhy významu, kdy po opakovaném čtení výjimečné sbírky jsem se pustil tam, kam nás Ondřej Fibich napoprvé vedl, k obrazům ženy „ztracené v zeleni“.
poezie

Upoutat mračna

179 Kč
Probouzení (Básnické dílo)
(1x)
Dvě legendární a těžce dostupné sbírky ze šedesátých let dvacátého století, Utopír a Krysí hnízdo, potkávají v jednom svazku Trhlinu, ale také – a především – útlé Prosvítání, sbírku nových básní.
poezie

Probouzení (Básnické dílo)

359 Kč
Železná košile
(4x)
Básnický debut. Tahle poezie nehladí, zadírá se pod kůži, uhaduje hranice vzájemnosti, větří vůně zmizelého, přistřihuje andělům křídla, pěstuje květiny strachu a vytrhává je i s kořeny. Kámen ke kameni / tělo k tělu / A žádné pojivo.
poezie

Železná košile

125 Kč
Chrám plný květů
(5x)
Reprezentativní antologie japonské poezie haiku v překladu Antonína Límana. Přes osm set vybraných skvostů od sedmdesáti autorů počínaje zakladatelem žánru Bašóem (17. stol.), konče modernisty 20. stol.
poezie

Chrám plný květů

358 Kč
Dvojité dno
(5x)
Nová sbírka kultovního básníka. Básně a zápisky veršem převážně z roku 2009 a první poloviny roku 2010.
poezie

Dvojité dno

198 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 162 položek
1 2 3 .. 17 > >>