Nejprodávanější tituly - leden 2024
poezie

Básně
Soubor tří básnických knih Petra Borkovce, vydaných v minulých letech nakladatelstvím Fra, obsahuje tituly Vnitrozemí –Vybrané a nové básně 1990–2005 (2005), Milostné básně (2013) a Herbář k čemusi horšímu (2018).
poezie
Ukázky

Básně

359 Kč
Má písmena
Z intelektuální linie české literatury.
poezie
Ukázky

Má písmena

422 Kč
Kohouti budou zpívat
(1x)
Jak odcházejí maminky? Někdy se postupně rozplývají v mlze, vadnou jako květiny, dlouze a bolavě. Čtvrtou sbírkou Marty Veselé Jirousové se jako nit vine téma nemoci a umírání maminky Juliany, proměňující se vztah k ní.
poezie

Kohouti budou zpívat

206 Kč
Modrý a rudý. Stříbrný vítr. Léto. Splav
To nejlepší ze Šrámka znovu v jednom svazku!
poezie
Ukázky

Modrý a rudý. Stříbrný vítr. Léto. Splav

449 Kč
Dokumenty
Básnický triptych Kamila Boušky Dokumenty ve třech svazcích (Dokument, Má vlast, Na doživotí) je výjimečný jak uměleckou hodnotou, tak naléhavostí. Zpozornět by měli nejen čtenáři poezie, ale vůbec všichni, kdo dovedou číst.
poezie

Dokumenty

342 Kč
Máj
(2x)
Nechte se unášet na vlnách nejproslulejší básně české literární historie. Vrcholné dílo čelního představitele českého romantismu Karla Hynka Máchy otevírá dveře příběhu o lásce i smrti, zamýšlí se nad tajemstvím věčnosti a oslavuje krásu přírody.
poezie

Máj

584 Kč
tak dneska zase 29o
"tak dneska zase 29° slunečno" je sbírka básní napsána v australském Byron Bay, kde slunce a pláž určuje ráz životního stylu – autor reflektuje zdánlivý ráj ironií, sarkasmem i melancholií pod pokličkou humoru; skrze tropické párty i smutné kocoviny.
poezie

tak dneska zase 29o

144 Kč
Jana bude brzy sbírat lipový květ
(3x)
Sbírka Jana bude brzy sbírat lipový květ je v jádru souborem nénií za odchodem nejbližšího člověka z tohoto světa. Verše Miloše Doležala vynikají koncizním tvarem, lapidárním výrazem, pracují s překvapivou asociativností, intertextualitou, ...
poezie

Jana bude brzy sbírat lipový květ

224 Kč
Návrh
Debut Hany Kosákové (1978) obsahuje jednak texty, které se vztahují k profesnímu životu pracovnice v oblasti humanitních věd, jenž ve své provozní rovině vykazuje sílící příznaky absurdity zrcadlící znepokojivé směřování celé naší civilizace.
poezie
Ukázky

Návrh

161 Kč
Těla kolem slov
Výbor z poezie Pierra Peuchmaurda z edice Analogonu. Pierre Peuchmaurd (1948–2009) patří k nejvýznamnějším básníkům své generace, jimž nezůstala cizí někdejší surrealistická východiska.
poezie

Těla kolem slov

260 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 321 položek
1 2 3 .. 33 > >>