Nejprodávanější e-knihy - červenec 2016
umění

Posvátná geometrie - 20%
Geometrie, aritmetika, hudba a kosmologie - čtvero velkých svobodných umění. Tvoří zárodek základních univerzálních jazyků a nalézáme je prakticky ve všech známých kulturách.
umění
Ukázky

Posvátná geometrie

149 Kč
119 Kč
Točité věty - 20%
(2x)
Rozsáhlý román známé autorky a bohemistky Daniely Hodrové je úzce spjat se životním osudem překladatelky a básnířky Bohumily Grögerové a výtvarnice Adrieny Šimotové, jimž je také dedikován.
umění
Ukázky

Točité věty

190 Kč
152 Kč
Z deníku osamělého běžce 1 /2012 - 20%
Termín Deník osamělého běžce se poprvé objevil v měsíčníku Melodie zkraje osmdesátých let. Pod tímto názvem tam František Ringo Čech popisoval svoje postřehy z muzikantského života.
umění
Ukázky

Z deníku osamělého běžce 1 /2012

220 Kč
176 Kč
Životaběh - 20%
O svém kostrbatém životě a lidech zajímavých i zlých vypráví výtvarník, textař, enfant terrible českého folku, písničkář i rocker, zakladatel a dosud frontman kapely Extempore, která se v 70. letech snažila posunout český rock trochu - jinam.
umění
Ukázky

Životaběh

220 Kč
176 Kč
Architekti CZ - 20%
(2x)
Cesta do hlubin architektovy duše - i tak by se dala nazvat kniha dvaceti rozhovorů s pečlivě vybranými osobnostmi současné české architektury řazenými v pravidelném sledu od nejstarších po nejmladší.
umění
Ukázky

Architekti CZ

297 Kč
238 Kč
Slovníček výtvarného umění a architektury - 20%
(1x)
"Slovníček" je přehledným a stručným průvodcem po pojmech z výtvarného umění a architektury. Obsahuje výklad 150 pojmů, od "Abstraktního umění" až po "Žánrové umění".
umění
Ukázky

Slovníček výtvarného umění a architektury

45 Kč
36 Kč
Křivky - 20%
V této krásné knížce do kapsy, naplněné ilustracemi a užitečnými diagramy, výtvarnice Lisa DeLong předvádí časem prověřené postupy, které jsou základem užití křivek a rostlinných forem v tradičním vizuálním umění.
umění
Ukázky

Křivky

149 Kč
119 Kč
Případ Václava Talicha - 20%
(1x)
Po skončení druhé světové války byl dirigent Václav Talich obviněn z kolaborace. Za inspirátora bývá označován ministr Zdeněk Nejedlý. Publikace si všímá korektních vztahů mezi nimi v meziválečném období.
umění
Ukázky

Případ Václava Talicha

120 Kč
96 Kč
Vyšehradský hřbitov - 20%
Autor se v knize "Vyšehradský hřbitov" pokusil o jakýsi výběr 164 snad nejzajímavějších jmen z osobností pohřbených na tomto hřbitově. U každého ze slavných nebožtíků uvádí několik slov o jeho životě a osudech.
umění
Ukázky

Vyšehradský hřbitov

49 Kč
39 Kč
Van Goghovo ucho - 20%
(1x)
Vztah mezi dvěma slavnými malíři, Gauguinem a van Goghem, byl více než bouřlivý a jeho konec je zahalen rouškou tajemství. Co se vlastně stalo té osudné noci, kdy Vincent van Gogh přišel o ucho?
umění
Ukázky

Van Goghovo ucho

399 Kč
319 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 16 položek
1 2 > >>