Nejprodávanější tituly - červenec 2016
společenské vědy

Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
společenské vědy
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Nahá pravda - 6%
(12x)
Autoři kacířsky tvrdí, že jsme se stali obětí fikce: Zadlužení světa a neustálá honba za růstem jsou časovanou bombou, která hrozí již brzy vybuchnout. Podrobují zdrcující kritice naše politiky, kteří z nás sami záměrně dělají poslušné ovce.
společenské vědy
Ukázky

Nahá pravda

254 Kč
239 Kč
Ekonomika kolapsu - 11%
V této knize ukazuji ekonomický mechanismus a motor světové globalizace, její vykrádací a sebezničující principy. Definuji čtyři zákonitosti vyjádřené jednoduchými matematickými rovnicemi.
společenské vědy

Ekonomika kolapsu

108 Kč
96 Kč
Černá labuť - 6%
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.
společenské vědy

Černá labuť

467 Kč
439 Kč
V pasti eura - 11%
Euro je jako časovaná bomba, která stále tiká. Mnohé země eurozóny, tvořené skupinou kulturně a hospodářsky velmi rozdílných států, jsou kvůli jeho přijetí dlouhodobě nekonkurenceschopné a trpí masovou nezaměstnaností.
společenské vědy

V pasti eura

178 Kč
158 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

společenské vědy

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Jak udělat revoluci - 11%
(3x)
Struhující, burcující a šokující vzpomínky členky skupiny Pussy Riot, jinak též studentky filozofie a aktivistky za lidská práva v Rusku. Obdržela několik mezinárodních cen.
společenské vědy

Jak udělat revoluci

251 Kč
223 Kč
Kde se stala chyba? - 74%
Kniha emeritního profesora blízkovýchodních studií na Princetonské univerzitě vypráví příběh islámského Středního východu, který se po několik staletí nacházel v popředí světové civilizace.
společenské vědy

Kde se stala chyba?

269 Kč
71 Kč
Zrod kontrakultury - 11%
(1x)
Theodore Roszak (1933-2011), patří k nejvýraznějším americkým historikům a sociologům. Pojmem kontrakultura vystihl v roce 1969 průsečík mezi Novou levicí a hippies, jímž byl boj proti tomu, co nazývá technokracií.
společenské vědy

Zrod kontrakultury

306 Kč
272 Kč
Umění a život v modernistické Praze - 6%
Vysoce hodnocená knižní studie o Karlu Čapkovi, jeho generaci a Praze za první republiky od uznávaného newyorského bohemisty.
společenské vědy
Ukázky

Umění a život v modernistické Praze

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 166 položek
1 2 3 .. 17 > >>