Nejprodávanější tituly - září 2016
dle období

Svědkové z továrny na smrt - 11%
(5x)
Členové zvláštního židovského oddílu, známého jako „sonderkommando“, byli jedi­nými očitými svědky masového vraždění ve vyhlazovacím táboře Osvětim-Brzezinka. Jejich autentická svědectví se stala základem pro tuto knihu.
dle období

Svědkové z továrny na smrt

358 Kč
318 Kč
Mezi středověkem a renesancí - 6%
(3x)
Reprezentativní soubor dvaceti pěti vnitřně provázaných úvah, studií a esejů předního českého historika.
dle období

Mezi středověkem a renesancí

297 Kč
279 Kč
Dolní Věstonice - Pavlov - 11%
Publikace navazuje na předchozí autorovy knihy o evoluci člověka a počátcích umění. Předmětem zkoumání je tentokrát každodenní život našich předků, příkladem naše nejslavnější paleoantropologická a paleolitická lokalita.
dle období

Dolní Věstonice - Pavlov

585 Kč
520 Kč
Rudý snajpr na východní frontě - 20%
Paměti odstřelovače, který v řadách Rudé armády bránil Leningrad, byl několikrát raněn a ztratil své nejbližší. Velice realistický a přesvědčivý záznam průběhu heroických bojů na obranu města včetně popisu taktiky snajprů.
dle období
Ukázky

Rudý snajpr na východní frontě

305 Kč
244 Kč
Pod kuratelou Německé říše - 20%
Autorka se ve svém díle zaměřuje na hospodářský vývoj českých zemí v období protektorátu Čechy a Morava a na základě širokého výzkumu archiválií i tištěných pramenů domácí i zahraniční provenience zevrubně pojednává o proměně zemědělství.
dle období
Ukázky

Pod kuratelou Německé říše

240 Kč
192 Kč
Půjdu do pekla spokojen... - 11%
Je to fascinující příběh. Vysoký důstojník SS Adolf Eichmann, pověřený uskutečněním obludného plánu vyhlazení židovského obyvatelstva na všech územích ovládaných nacistickým Německem, patří k nejbizarnějším osobnostem 20. století.
dle období

Půjdu do pekla spokojen...

161 Kč
143 Kč
Umění a život v modernistické Praze - 6%
Vysoce hodnocená knižní studie o Karlu Čapkovi, jeho generaci a Praze za první republiky od uznávaného newyorského bohemisty.
dle období
Ukázky

Umění a život v modernistické Praze

253 Kč
238 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
dle období
Ukázky

Tři muži proti totalitě

134 Kč
Dějiny světa v čase milénia - 6%
(1x)
Zásadní pramen k dějinám Evropy kolem roku 1000 i k chiliastickým představám středověké společnosti, která milénium spojovala s koncem světa.
dle období
Ukázky

Dějiny světa v čase milénia

236 Kč
222 Kč
Osvětimská knihovnice - 6%
(4x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
dle období

Osvětimská knihovnice

305 Kč
287 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 141 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 15 > >>