Marie Ndiaye - Tři mocné ženy
Snížená cena

Tři mocné ženy: Tři příběhy o vzpouře, hrdosti, samotě a lásce

Nakladatel: Jota 2010
Rozebráno
52 Kč
pohlídat

Anotace

„Ty ženy nejsou mocné, protože by měly ve světě nějakou moc, protože by byly důležitými, vlivnými osobami; jsou docela obyčejné, ale mají moc měnit svět, skutečnost okolo sebe,“ vysvětluje autorka knihy.
Román Tři mocné ženy ve třech příbězích vypráví o silném vzdoru hrdinek a o jejich snaze uchovat si důstojnost v patriarchální společnosti....
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Konečně si po dlouhé době můžete užít spisovatelské řemeslo, ikdyž některá témata nechcete 'řešit',najednou zjistíte, že je dobré si číst i o věcech, které máte zasunuté někde vzadu v hlavě. Je dobré se k nim vrátit a domyslet je. I k tomu je dobrá tato kniha - aby vám otevřela oči. Výborný čtenářský zážitek. Jasmína

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Tři mocné ženy

Po Čarodějnici, se kterou roku 2007 přišlo nakladatelství Argo, u nás vloni vyšel již druhý román Marie Ndiaye – její zatím poslední kniha Tři mocné ženy (Trois femmes puissantes), ověnčená v roce 2009 Goncourtovou cenou. Tentokrát knihu Marie Ndiaye na český knižní trh uvedlo nakladatelství Jota.
Celá recenze

Bezmocné a silné ženy

(...) Ten titul je možná trochu nešťastný: ženy, jejichž příběhy Ndiaye vypráví především, nejsou ve skutečnosti mocné, ale spíš vnitřně silné a odolné. Moc je vnější atribut, možnost vnucovat druhým svou vizi světa, a této možnosti se postavám Marie Ndiaye rozhodně nedostává. Proti moci druhých ovšem staví svou vnitřní integritu, své oblýskané já, i když z něj zbývá téměř už jen jemná, jmenná báze (...) Všechny postavy sice migrují, ale cesty, na nichž záleží, jsou výhradně ty vnitřní. (...) Ndiaye je autorkou rozhodujících okamžiků, zajímají ji ty zdánlivě obyčejné chvíle, kdy si člověk náhle uvědomí sama sebe. Tady jsem a jsem to já – ta banální a zároveň neproniknutelná pravda, že na světě není nikdo další, kdo by byl přesně takový. Ndiaye ví, že každý člověk má v sobě božskou jiskru, ale na konci jiskry může být oheň i tma a minulost je plná popela, který se kolem nás při každém kroku vpřed znova a znova rozvíří. Je možné, že titul Tři mocné ženy může leckterého čtenáře odradit. Byla by to však škoda, protože Ndiaye reprezentuje vzácný způsob psaní i po stylové stránce.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Tři mocné ženy
Autor:
Ndiaye, Marie
Nakladatel:
Jota
EAN:
9788072177639
ISBN:
978-80-7217-763-9
Doporučená prodejní cena:
248 Kč
Originál:
Trois Femmes Puissantes
Překlad:
Tomková, Ivana
Popis:
1× kniha, vázaná, 272 stran, česky
Rozměry:
16 × 20 cm
Rok vydání:
2010