Moje studená válka

Nakladatel: Kvarta 2012
Není v prodeji
129 Kč
pohlídat

Anotace

Autentický a drsný příběh obyčejného kluka z Československa 80. let minulého století. Žádný sentiment a laskavé vzpomínky. Bez příkras a takový, jaký reálný život byl v časech StB, udávání a světlých zítřků, kdy okolnosti dokázali změnit život běžné rodiny v katastrofu během jediného dne. Na druhé straně lidský a aktuální příběh třicetiletého muže...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(12x)

Vaše hodnocení
Vážně. Jedna z těch knih, co když začnete číst, tak nemůžete skončit dřív, než s poslední tečkou. Když se ráno nevyspalí vzbudíte a uvědomíte si, že jste celou noc strávili čtením, máte chuť zase začít.
Už dlouho jsem nečetl něco, kvůli čemu jsem pak ráno nevyspalý a nakonec jsem to musel chca nechca došíst v práci, protože se prostě nedalo jinak. Tomáš Necker (hlavní hrdina) je stejný ročník jako já, tak možná to bylo i tím.. Rozhodně doporučuji!!!
Velmi poutavá knížka, dobře napsaná. Příběh má spád a napětí, přečetla jsem ji jedním dechem během dvou dnů. Připomínek nedávné historie není nikdy dost, natož jsou-li takto kvalitně zpracovány. Díky za to.
Velice živý a čtivý příběh, který vtáhne a už nepustí. Začal jsem si listovat a nakonec jsem u toho seděl až do sedmi do rána, dokud jsem to všechno na jeden zátah nepřečetl. Jelikož jsem se narodil až po revoluci, byl pro mě krom poutavého příběhu cenný i pohled na komunismus očima mladého kluka a jeho postupný názorový vývoj.
Knížku Moje studená válka jsem si koupil před pár dny, protože se chystám příští měsíc na dovolenou. Začal jsem ji číst ve čtvrtek a nakonec jsem ji přečetl za čtyři dny, dnes ráno jsem skončil. Je to jeden z nejlepších příběhů, jaké jsem četl, a tím nemyslím jen české autory. Manželka se divila, jestli mi něco není. Předtím mě viděla číst jen občas. Fakt hodně dobře napsané.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Slovenský bestseller nás vrací do trpké minulosti

Když před dvěma roky vyšel na Slovensku román Reného Bendy Moja studená vojna, prodral se rychle do čela knižních žebříčků a tamní čtenáři nešetřili nadšením: Skvělé, konečně slovenská kniha, která má světový formát, super. Až to trochu vzbuzovalo podezření. Neoprávněné, jak může nyní nad překladem Heleny Hartlové posoudit čtenář český, který se navíc čtením vrací i do vlastní trpké minulosti. (...) částečně autobiografický příběh Tomáše Neckera, mládence z Bratislavy, který musí mít na vysvědčení samé jednočky, aby mohl vystudovat zahraniční obchod a dostat se z komunistického marasmu na vysněný Západ, je vtipný i tragický, trpký i humorný. A opravdu výborný. (...) Na Západ se Tomáš nakonec dopracuje, ale jinak. Jedničky mu nejsou k ničemu poté, co jeho otec emigroval, a ani Vlasto, nový matčin druh a estébák, mu v tomhle pomoci nemůže. Po slavné svíčkové manifestaci za náboženská a občanská práva, která se konala v Bratislavě 25. března 1988, se Tomáš s kamarádem Majkym rozhodnou k šílené akci: varovat disidenty, které se StB chystá pozatýkat. Jenže i mezi nimi je fízl.
Hodnocení MF DNES: 80 %

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Moje studená válka
Autor:
Benda, René
Nakladatel:
Kvarta
EAN:
Doporučená prodejní cena:
129 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 443 stran, bez zabezpečení DRM, 1,1 MB ePUB ePUB, 2,5 MB Mobi Mobi, 1,6 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2012