Listování s holčičkou a cigaretou

/ Tomáš Weiss

Projekt Listování připravuje scénické dramatizace literárních děl. Jednou z posledních adaptací byla Holčička a cigareta od francouzského autora Benoita Duteurtra.

další informace o scénických čteních  na www.listovani.cz

 

Další články

TV Kosmas

Na život a na smrt - film podle knihy Operace Red Wing

Americká čtveřice ze speciálních Navy SEAL vysazená v afghánských horách s úkolem. Jenže přes všechny výcviky a vybavení - v horách paštúnských kmenů se můžou věci prostě, slušně řečeno, podělat. Natočeno podle knihy přímého účastníka operace Marcuse Luttrella. Pro nás, co sledujeme válku takříkajíc kavárensky, dost ostrá podívaná.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Fulghum 77

Přidá-li se v Česko-Slovensku za nějaké slovo číslovka 77, hned to vypadá jako politikum. Ale tohle není ten případ - bývalý pastor Unitářské církve a spisovatel Robert Fulghum má 4.6. narozeniny. Na autorových stránkách robertfulghum.com pravidelně přibývají jeho krátké povídky-deníkové záznamy. Sympatický autor to se sympatiemi k Argu a k, bohužel již zesnulé, Evě Slámové dotáhnul tak daleko, že některé knihy vydal dřív česky než anglicky.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Kmeny 0 - školní listování

Napadlo nás nechat v knize o subkulturách před rokem 1989 listovat žáky ze základky. Nakonec jsme k nim přidali i jejich učitele a rodiče. Kmeny 0 jsou kromě jiného i knihou, nad kterou se dá mezigeneračně debatit. Muzeum, které je zároveň místy zcela osobním fotoalbem.