Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: René Nekuda - Příběhostroj

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Bohatě ilustrované zábavné úkoly a hry jsou rozděleny do čtyř úrovní od začátečníka až po mistra Příběhostroje. Psát, lepit i kreslit do knihy je dovoleno. Určeno především malým čtenářům od 6 let do 12 let a jejich rodičům a prarodičům. Nová kniha od tvůrců časopisu RAKETA. Autorem je René Nekuda.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: Zita Pallavicini - Deník šílené markraběnky

Zita Pallavicini (1971, Budapešť) pochází ze slavných šlechtických rodů celé monarchie, titul markraběnky zdědila po svém otci z rodu Pallavicini. Jejím prapradědečkem byl hrabě Gyula Andrássy, ministr zahraničí rakousko-uherské monarchie. Část dětství prožila v Čechách (její trenérkou gymnastiky byla Věra Čáslavská), kam se ráda na delší či kratší dobu vrací a Čechy a Prahu vnímá jako svůj domov, i když se dnes omlouvá za svoji češtinu, kterou tolik nepoužívá.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: rozhovor s Markem Hilšerem -Tango pod Hradem

Objevil se jakoby z nuly - a hned kandidoval na prezidenta. Jenže dnešní senátor Marek Hilšer (1976) stačil mimo jiné i vystudovat medicínu a mezinárodní vztahy, emigrovat do Austrálie, pracovat pro humanitární ADRU a nedávno se stát otcem. Na tiskovku k Velkému knižnímu čtvrtku dorazil s kočárkem a člověk si uvědomil, že by nemuselo být špatné mít prezidenta, co má malé dítě a tak nějak třeba myslí ve své funkci i na jeho budoucnost.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Dávejte si pozor, jaké emoce a věci nosíte domů

Kniha Domov jako talíř je tak trochu jiná kniha o bydlení. Domov je jako talíř, záleží jen na vás, co si na něj dáte.