Tereza Semotamová a Pavla Horáková na Světu knihy 2019

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Dvě autorky, jejichž loňských knih si čtenáři i kritici všímali. Ve skříni a Teorie podivnosti. Obě překladatelky, obě mají za seboou praxi v rádiu. Ale jejich knihy jsou jiné. Podívejte se do nich a uvidíte sami.

Další články

TV Kosmas

Kacířův kancionál - insanologie v luxusním provedení

Přesně 324 ručně skládaných stran svatokrádežných ilustrací, břitkého humoru, avantgardní poezie a fascinující grafiky ve čtvercovém formátu velikosti vinylu na luxusním krémovém hrubém papíru v obálce s reliéfní termo ražbou, se široku rudou saténovou stužkou a vloženou faksimilií. K tomu skrytý paralelní obsah, který lze zobrazit pomocí aplikace pro chytré telefony. To je provokace jménem Kacířův kancionál.
 | Yinachi, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Miloš Urban na Světu knihy 2019 o své novince KAR

Miloš Urban napsal knihu, která se odehrává v Karlových Varech, kde se sice nenarodil, ale chodil tam na střední. Zdá se, že je to kniha v jistém ohledu víc osobní - a to přesto, že se lázeňským městem potloukají neživí....
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Nedělní šachy s Tisem a Silvester Lavrík na Světu knihy 2019

Proč se Josef Tiso, prezident Slovenského štátu, vracel pravidelně do městečka Bánovce nad Bebravou? Vracet se tam musel, byl tam římsko-katolickým knězem. Román Silvestera Lavríka Nedělní šachy s Tisem se snaží podívat na dobu, kdy Slovensko patřilo k fašistickému světu. Pohled je to z maloměsta, ale o to přesnější a tísnivější. Zvlášť dnes, kdy podle posledních průzkumů jsou na Slovensku neofašisté druhou nejsilnější stranou.