Audio Karel Čapek v Tympanu

/ nakl. Tympanum

Zahradníkův rok a Válka s mloky jsou tituly, které Tympanum nabízí od českého klasika. Ten časem nemramorovatí, ale svojí lidskostí a trefným rozeznáváním základních člověčích ctností a neřestí dál může vést rozhovory s dalšími a dalšími čtenáři a posluchači. Válku s mloky načetl Lukáš Hlavica, Zahradníkův rok Kateřina Winterová.

Další články

TV Kosmas

Efektivní altruismus: pomáhej s rozmyslem

Efektivní altruismus je celosvětové hnutí, které se s pomocí racionálního přístupu a vědeckých metod snaží zjistit, jak a kde můžeme co nejvíce pomoci. Zaměření efektivního altruismu je globální, ve spolupráci se skupinami po celém světě se snažíme zlepšit nejen Českou Republiku či Evropu, ale i celý svět. Teď vychází kniha Williama MacAskilla Dobré úmysly nestačí. A jedním z propagátorů je i filosof a etik Peter Singer.
 | nakl. Argo
TV Kosmas

Tove, stvořitelka Muminků - do kina na film, do knihkupectví pro knihu

Helsinky, 1945. Konec války přináší malířce Tove Janssonové pocit umělecké a sociální svobody. Zatímco své umělecké sny soustředila na malování, okouzlující příběhy o stvořeních jménem ‚Mumínci‘, které vyprávěla vyděšeným dětem v protileteckých krytech, rychle začaly žít svým vlastním životem a přinesly mezinárodní slávu a finanční volnost.
 | Film Europe, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Na příšernou sestru použij Sliz

Ostrov, příšerní dospělí, šikanované děti, manželský pár, který krade dětem zmrzlinu - a k tomu všemu ještě teta Hilda Hamižná. Někdo tomu už musí udělat přítrž! Ale kdo najde dost odvahy? Jedině Ned – je sice na vozíčku, ale jinak vládne neobyčejnou superschopností. SLIZOMOCÍ!