Velký knižní čtvrtek - jaro 2023: Petra Hůlová - Nejvyšší karta

/ tomáš weiss, vojtěch polák

O čem všem je nová kniha Petry Hůlové Nejvyšší karta? Je feminismus hlavní hrdinky knihy, spisovatelky Sylvie Novak, to nejdůležitější, co chce text sdělit? Jak na její anarchii vztahů nahlíží dcera Judita? A může ještě dnes jedna generace druhé něco vysvětlit nebo předat, nebo je tu opravdu jen odsuzující zaslepený komunikační amok? Kniha vychází 23. března 2023 na Velký knižní čtvrtek.

Další články

TV Kosmas

Ano, je to Jan Rejžek!

Kulturní publicista a básník Jan Rejžek (1954) umí čtenáře dráždit i bavit od počátku svého psaní a ve svých pamětech tak činí měrou vrchovatou. Přestože jde o knihu zábavnou a čtivou, v zachycené faktografii bude nepochybně patřit i k důležitým pramenům poznání českého kulturního a společenského života posledního půlstoletí.
 | Prostor X - Reflex
TV Kosmas

Představení novinek Velkého knižního čtvrtku - jaro 2023

Letošní 23. Velký knižní čtvrtek 23. 3. 2023 čtenářům nabídne domácí i zahraniční autory a autorky s jejich 10 novinkami: Petra Hůlová, Michael Žantovský, zpravodajové ČT Jakub Szántó, David Miřejovský, Michal Kubal, Pavel Pawluscha Novotný a dal., Petra Klabouchová, Eva Kubátová, Roman Kulich, Maylis de Kerangalová, Susanne Goga a Nick Hornby.
 | ČTK
TV Kosmas

I panelákové sídliště může mít svoji biografii

Největší, nejošklivější, nejslavnější –⁠ i takové je pražské panelové sídliště Jižní Město. Pohled na něj se mění pod vlivem zkušeností, imaginace nebo umění. Různé perspektivy popisuje nová kniha Jana Lukavce Jižák: město panelů, snů a mýtů. Vše dokumentují fotografie Karla Cudlína.