Velký knižní čtvrtek - podzim 2023 - tisková konference

/ ČTK

Velký knižní čtvrtek - podzim 2023 představil na tiskové konferenci 15 titulů, které se 19. října objeví v českých a slovenských knihkupectvích. Jsou mezi nimi novinka od Josefa Frománka, Toyen Andrey Sedláčkové nebo další kniha Michelle Obamové. 19. října bude pro zájemce setkání s autory v Knihovně Václava Havla od 17 hod.

Další články

TV Kosmas

Nakladatelství Argo představuje stěžejní tituly podzimu 2023

Nakladatelství Argo odtajní všechny tituly, které plánuje vydat na podzim 2023 a v zimě 2023/24. O svém novém thrilleru Hlubina promluví slovenský spisovatel Jozef Karika, který patří k dvorním autorům nakladatelství. Dalibor Vácha, autor-historik představí svůj nový román román Vilda – Příběh tančícího elegána Vildy Jakše o boxerovi, který je známý i z filmu Pěsti ve tmě.
 | nakl. Argo, ČTK
TV Kosmas

Host Lucie Výborné: Renata Kalenská o své knize o transplantacích

Novinářka Renata Kalenská napsala mnoho knih, ta nejnovější se jmenuje Orgány nepatří do nebe. Jsou to rozhovory s transplantačním chirurgem Jiřím Froňkem a jeho pacienty. Kalenská ale v knize také odhaluje vlastní příběh – v roce 2018 ji byla transplantovaná ledvina a slinivka od zemřelého dárce. „Nedokázala jsme se na transplantaci těšit, měla jsem to v hlavně postavené tak, že abych mohla žít, tak musí někdo zemřít,“ vypráví.
 | Český rozhlas
TV Kosmas

Když zlo narazí na oko za oko

Film Bratři, který natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina, vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratří Josefa a Ctirada Mašínových. Režisér je vzdálený příbuzný bratrů Mašínů. Jeho prapradědeček byl bratrem dědy, tedy prastrýcem odbojářů. Film bude za ČR soutěžit na Oscarech.