Velký knižní čtvrtek - podzim 2023: Paul McCartney: 1964: oči bouře

/ Tomáš Weiss, Jan Křikava

Fotografie pořízené Paulem McCartneym na 35mm film, převážně dosud nepublikované, zachycují převratné období od konce roku 1963 do začátku roku následujícího, kdy se The Beatles stali mezinárodní senzací a změnili běh hudebních dějin.

Další články

TV Kosmas

Pravda neexistuje? - podcast Terezy Matějčkové

Podcast Pravda neexistuje? ukáže, že filozofie existuje jako neviditelná síla v naší každodennosti. Všichni žijeme z odpovědí na filozofické otázky. Má život smysl? Nebo žijeme v nihilistických časech? Jsme svobodní, nebo se jen více či méně dobrovolně „opičíme“ po druhých? Jak zničující vliv má na naši svobodu ideologické zaměření technologických společností?
 | Echo Media
TV Kosmas

Timothy Garton Ash v Knihovně Václava Havla

Zasvěcený pohled britského profesora na proces integrace západní Evropy a na proměnu střední a východní Evropy mezi maďarskou revolucí v roce 1956 a nedávnou ruskou invazí na Ukrajinu. Debatu s Timothym Gartonem Ashem uvádí Denisa Novotná, dále účinkují překladatelé Veronika Maxová, Jaroslav Veis a Rani Tolimat. Tlumočí Kateřina Výborná.
 | Havel Channel
TV Kosmas

Česká inteligence 20. století v Knihovně Václava Havla

Jak vypadá česká inteligence a proč ji jako společnost vůbec potřebujeme, když z ní podle mnohých neplyne žádný hmatatelný užitek? Každý týden píše publicista a spisovatel Pavel Kosatík pro Deník N profily nejzajímavějších a ne vždy úplně známých osobností z nejrůznějších oblastí veřejného života. Prvních padesát textů vychází nyní knižně. Setkání s autorem, filozofkou a novinářkou Terezou Matějčkovou a novinářem a filozofem Petr Fischer moderuje Jáchym Topol.