Nejprodávanější tituly - leden 2015
filosofie

THOVT – projekt lidstvo - 11%
(2x)
Thovt, egyptský bůh moudrosti, praotec magie, astrologie a univerzálních umění, je opředen mnoha tajemstvími.
filosofie

THOVT – projekt lidstvo

315 Kč
280 Kč
Soumrak homo economicus - 11%
(2x)

Soumrak homo economicus navazuje na úspěšnou Sedláčkovu prvotinu Ekonomie dobra a zla. I v tomto textu nalezneme snahu vrátit ekonomii lidský rozměr a lidem víru v ekonomii.

filosofie

Soumrak homo economicus

116 Kč
103 Kč
Touha a žádostivost v dějinách evropské filosofie - 11%
Jak napovídá název této knihy, jejím cílem je podat komplexní a zároveň přehledný výklad rozmanitých způsobů, jimiž byla v dějinách evropské filosofie pojímána povaha a úloha touhy, žádostivosti a dalších obdobných typů usilování.
filosofie

Touha a žádostivost v dějinách evropské filosofie

342 Kč
304 Kč
Nejspanilejší ze všech bohů - 20%
Jsme plně svobodní, částečně, anebo je naše svoboda jenom zdánlivá, zatímco každý náš čin je okem řetězu příčin a důsledků? Otázka svobodné vůle zaměstnává teology, filozofy, psychology i právníky tisíce let.
filosofie
Ukázky

Nejspanilejší ze všech bohů

140 Kč
112 Kč
Rozprava o dobrovolném otroctví - 11%
Výjimečně prozíravý, ba prorocký text přináší pronikavou úvahu s nadčasovou platností o podstatě tyranské vlády a poddanství. Proč vlastně lidé souhlasí se svým vlastním zotročením? Proč na ně přistupují? Proč dobrovolně, ba ochotně slouží?
filosofie

Rozprava o dobrovolném otroctví

206 Kč
183 Kč
Dobré vlivy - 11%
Čtenář tohoto svazku se seznámí s životem otce Jeronýma. Nejprve prostřednictvím portrétu od otce Mikuláše, který mu byl z jeho žáků nejblíže. Hned potom ve vzpomínkách autora samého.
filosofie

Dobré vlivy

223 Kč
198 Kč
Duch a jsoucno - 11%
Předložená studie zkoumá Hegelovy výklady Aristotelovy psychologie a metafyziky ducha (nús), jež jsou rozvinuty v jeho přednáškách o dějinách filosofie.
filosofie

Duch a jsoucno

160 Kč
142 Kč
Kapitoly z analytické filosofie - 11%
(1x)
Historicky koncipované pojednání o hlavních problémech, se kterými se potýkala analytická filosofie 20. století. Podrobně rozebírá příčiny vzniku analytické filosofie a vývoj jejích názorů na lidské poznání, jazyk a svět.
filosofie

Kapitoly z analytické filosofie

261 Kč
232 Kč
Kopat do žuly motykou
(1x)
Kniha rozhovorů s filosofem Michaelem Hauserem se zabývá závažnými otázkami naší doby, ve které se vyhrocují rozpory současného socioekonomického a kulturního systému.
filosofie

Kopat do žuly motykou

89 Kč
Rozkvétání ibišku - 11%
(2x)
Jedním z hlavních témat biologa a filosofa Zdeňka Neubauera je zkoumání rozdílu mezi živými těly a tělesy, mezi přirozenou a předmětnou, ustavenou skutečností.
filosofie

Rozkvétání ibišku

153 Kč
136 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 108 položek
1 2 3 .. 11 > >>