Nejprodávanější knihy - leden 2015
film a divadlo

Na operu s italštinou / All’opera in Italiano - 11%

Kniha je určena pokročilým studentům italštiny, kteří si chtějí zábavným způsobem rozšířit své znalosti tohoto jazyka. Obsahuje výběr z nejznámějších operních árií, jako je např. Tosca, Aida nebo Don Giovanni.

film a divadlo

Na operu s italštinou / All’opera in Italiano

242 Kč
215 Kč
Barva srpna / Anna 11. března - 11%
Hra Anna 11. března je reakcí na hrůzný atentát v madridském metru.Druhá hra španělské dramatičky, Barva srpna, zachycuje zběsilý a vášnivý souboj dvou žen, malířek. Obě si při setkání po letech připomínají staré rány, dobré i zlé vzpomínky.
film a divadlo

Barva srpna / Anna 11. března

73 Kč
65 Kč
Fyzické básnictví + DVD - 6%
(1x)
Petr Váša shrnul své manifestační a teoretické eseje, v nichž na podkladě filozofických i antropologických textů hledá smysl a funkce fyzického básnictví v rámci literatury i divadla.
film a divadlo

Fyzické básnictví + DVD

254 Kč
239 Kč
Rychlé šípy - 10 let společného života
V roce 2010 tomu bylo 10 let, co herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti nastudovali hru Rychlé šípy, která se stala s více než 350. reprízami nejúspěšnější inscenací Slováckého divadla všech dob.
film a divadlo

Rychlé šípy - 10 let společného života

90 Kč
Tabu dějin
(1x)
Autor se Kromě dějin filmu se ve svém díle soustředil především na dějiny Ruska, Sovětského svazu a východní Evropy, a rovněž historii kolonialismu.
film a divadlo

Tabu dějin

53 Kč
Prase - 11%
Divadelní jednoaktovka Václava Havla, napsaná v roce 1987, je úsměvnou historkou o tom, jak se Václav Havel ještě jako disident pokoušel na vesnici obstarat prase na zabijačku, na níž měli přijet jeho přátelé z disentu.
film a divadlo

Prase

108 Kč
96 Kč
V aréně prachu, stínů a večerů - 11%
Eseje Jana Suka vyzařují vašnivé zaujetí pro operu, lásku k hudbě, zvídavost a míru empatie, kterou najdeme v české literatuře s hudební tématikou jen zřídkakdy.
film a divadlo

V aréně prachu, stínů a večerů

206 Kč
183 Kč
Momentky z kultury Brna
Kniha Ivana Petrželky si všímá nejdůležitějších kulturních institucí města Brna ve 20.století a na počátku 21. století. Přináší obraz jejich nejsvízelnějších existenčních potíží v době první republiky, nacistické okupace a komunistické totality.
film a divadlo

Momentky z kultury Brna

44 Kč
Český hraný film a filmaři za protektorátu - 11%
(13x)
Kniha je vzhledem ke komplexnosti, fundovanosti, šíři a novosti zpracování zásadním příspěvkem k dějinám kultury a filmu ve sledovaném období.
film a divadlo
Ukázky

Český hraný film a filmaři za protektorátu

441 Kč
392 Kč
Metropolis
Detailní studie proslulého znalce raného německého filmu o nejdiskutovanějším snímku Fritze Langa „Metropolis“. Autor zde zkoumá okolnosti vzniku a osudy tohoto německého sci-fi velkofilmu, který se měl vyrovnat hollywoodským produkcím.
film a divadlo

Metropolis

89 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 38 položek
<< < 1 2 3 4 > >>