Nejprodávanější tituly - červenec 2015
Asie

Dějiny Ruska 20. století -  2. díl
(4x)
Druhý díl, zahrnující léta 1939-2007, je věnován období druhé světové války, pozdnímu stalinismu, rozvoje Sovětského svazu jako světové velmoci až gorbačovské perejstrojky, následného rozpadu SSSR a vzniku nového Ruska.
Asie

Dějiny Ruska 20. století - 2. díl

Andrej Zubov (ed.)
746 Kč
Popely ještě žhavé. II.
(1x)
Monumentální historická syntéza přináší řadu nových pohledů na světové dějiny 20. století.
Asie

Popely ještě žhavé. II.

387 Kč
Třicet dva chwanů
(6x)
Svěží cestopisné reportáže české spisovatelky zaujmou neobvyklým úhlem pohledu a silným osobním prožitkem z dlouhodobého pobytu v Thajsku.
Asie

Třicet dva chwanů

89 Kč
Rusko a Evropa 2013
Publikace vznikla ve snaze získat aktuální pohled na nejnovější dějiny Ruska a Evropské unie a podobně jako Tomáš Garrigue Masaryk zachytit současnost ruských reálií s výhledem do budoucnosti.
Asie

Rusko a Evropa 2013

348 Kč
Druhá revoluce
Výzkum stalinismu je vysoce aktuální, a to nejen jako významný fenomén historie, ale i současnosti.
Asie

Druhá revoluce

178 Kč
Pašeráckou stezkou z Tibetu
Autorka popisuje svou dobrodružnou cestu, která spojovala Tibet s Nepálem. Stezka vede v národním parku na čínské straně přes sedlo Nangpa La nedaleko Everestu. Informace o tomto přechodu nejsou, mapy také ne.
Asie

Pašeráckou stezkou z Tibetu

206 Kč
Město radovánek na Dlouhé řece
Jihočínské město na kanálech, Yangzhou, se v osmnáctém století stalo jedním z nejpůsobivějších kulturních center země. Kdo se chtěl na úrovni bavit a patřičně za to utrácet, zamířil právě sem.
Asie

Město radovánek na Dlouhé řece

178 Kč
V zajetí džungle
Historická práce se věnuje vojenským konfliktům na území Vietnamu v 2. pol. 20. století, které daleko překročily regionální rámec a znamenaly trauma jak pro asijskou, tak pro americkou i evropskou společnost.
Asie
Ukázky

V zajetí džungle

149 Kč
Nejčistší rasa
(1x)
Brilantně napsaný text přináší nový pohled na režim v Severní Koreji a odhaluje skutečné příčiny, proč Severokorejci jednají tak, jak jednají.Fundovaná publikace o Severní Koreji od známého amerického autora a odborníka na tuto oblast B.R. Myerse.
Asie

Nejčistší rasa

269 Kč
Ruská středověká literatura
Od 11. století se na Rusi vytvářelo vlastní mnohotvárné písemnictví, jehož vývoj zachycuje v reprezentativních ukázkách tato antologie.
Asie

Ruská středověká literatura

323 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 16 položek
1 2 > >>