Nejprodávanější tituly - červenec 2015
sociologie

Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Rozvoj osobnosti vysokoškoláků jako součást kvality výuky - 11%
Publikace se zabývá dosud málo respektovanou problematikou – působením vysokých škol jako výchovných institucí. Součástí studia na vysoké škole je utváření osobnosti každého studenta.
sociologie

Rozvoj osobnosti vysokoškoláků jako součást kvality výuky

152 Kč
135 Kč
Vědomí hodnot - 11%
Záměrem této publikace je přispět k diskusi o teoretických, metodologických a etických základech tematiky hodnocení a hodnot, a to za pomoci kladení rozličných otázek a rozboru různorodých témat, v nichž se hodnoty vyjevují.
sociologie

Vědomí hodnot

144 Kč
128 Kč
Rodina v 21. století - 11%
Předkládáme široké veřejnosti sborník referátů z mezinárodní konference „Rodina v 21. století“, která se konala dne 14. října 2014 v Poslanecké sněmovně parlamentu České republiky pod záštitou poslankyně Niny Novákové.
sociologie

Rodina v 21. století

108 Kč
96 Kč
Duch a jsoucno - 11%
Předložená studie zkoumá Hegelovy výklady Aristotelovy psychologie a metafyziky ducha (nús), jež jsou rozvinuty v jeho přednáškách o dějinách filosofie.
sociologie

Duch a jsoucno

160 Kč
142 Kč
Rodičovské dráhy - 11%
Kolektiv autorů z Masarykovy univerzity zpracoval komplexní sociologickou zprávu o přístupu dnešních Češek a Čechů k rodičovství. Jak se u nás v posledních dekádách změnila úroveň plodnosti? Je skutečně tak nízká, že povede k závažným důsledkům?
sociologie

Rodičovské dráhy

246 Kč
218 Kč
Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu - 11%
Kniha otevírá nový pohled na zkoumání vztahu lidí k dějinám a jejich představ o minulosti. Historické vědomí je zde sociologickou perspektivou prezentováno nejen jako látka pro teoretické uvažování, ale především pro empirický výzkum.
sociologie

Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu

243 Kč
216 Kč
Sociologie - 2%
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
1 118 Kč
Česká Alexandrovka - 11%
Memoáry se zabývají dosud značně opomíjenou kapitolou z dějin českého vystěhovalectví na Ukrajinu a do Ruska. Autor zaznamenává pohnuté osudy obyvatel Alexandrovky v průběhu první poloviny 20. století.
sociologie

Česká Alexandrovka

180 Kč
160 Kč
Mezinárodní organizace: systémy spolupráce mezi státy - 11%
Kniha usiluje o upevnění a prohloubení znalostí o mezinárodních organizacích v českém prostředí. Klade si dva základní cíle. Její první cíl spočívá v předložení komplexního a podrobného obecného rozboru mezinárodních organizací.
sociologie

Mezinárodní organizace: systémy spolupráce mezi státy

305 Kč
271 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 23 položek
1 2 3 > >>