Nejprodávanější tituly - červenec 2015
judaismus

Freudův Mojžíš - 11%
Autor nabízí nový pohled na nejkontroverznější a nejzáhadnější práci Sigmunda Freuda, jedinou z jeho knih s židovskou tematikou: Muž Mojžíš a monoteistické náboženství.
judaismus

Freudův Mojžíš

257 Kč
228 Kč
Povídá se… podle Tóry - 11%
V novém přepracovaném a doplněném vydání vychází převyprávění biblických příběhů pěti knih Mojžíšových od známého nizozemského vykladače a vypravěče.
judaismus

Povídá se… podle Tóry

266 Kč
237 Kč
Jít Hospodinu po krku - 11%
(1x)
Málokoho by napadlo vzít vážně vtipy, gagy a kousavé poznámky na adresu Boha a náboženství, které se objevují ve filmech a textech Woodyho Allena.
judaismus

Jít Hospodinu po krku

107 Kč
95 Kč
Rabín Gustav Sicher - 11%
Gustav Sicher (1880–1960) je jedním z několika málo Židů, kteří působili jako rabíni v českých zemích před druhou světovou válkou a mohli na svou činnost navázat i po jejím skončení.
judaismus

Rabín Gustav Sicher

198 Kč
176 Kč
O svobodě a náboženství - 11%
Kniha vrchního rabína britského Commonwealthu, sira Jonathana Sackse, obsahuje třicet šest zamyšlení, ve kterých se rabín Sacks zabývá problémy současnosti na pozadí starozákonních textů a naopak vysvětluje biblické texty na příkladech z dnešního světa.
judaismus

O svobodě a náboženství

206 Kč
183 Kč
Nachaš – Had Mojžíšovy knihy Genesis - 6%
Kniha Nachaš - Had Mojžíšovy knihy Genesis zpřesňuje výklad číselné symboliky Starého a Nového zákona a zároveň je svým způsobem přínosná i pro historii astronomie.
judaismus

Nachaš – Had Mojžíšovy knihy Genesis

508 Kč
478 Kč
O mystické podobě božství - 11%
Gershom Scholem v této knize mapuje vývoj nejvýznamnějších kabalistických konceptů (ši'ur koma, sitra achra, Šechina, cadik, gilgul a celem).
judaismus

O mystické podobě božství

378 Kč
336 Kč
Hagady ve sbírkách Židovského muzea v Praze
Pesachový příběh tak, jak ho líčí text hagady, připomíná události, které stály v základu samotné existence Izraele jako svébytného národa, tedy vyvedení z egyptského otroctví Hospodinem, B-hem Abrahama, Izáka a Jákoba.
judaismus

Hagady ve sbírkách Židovského muzea v Praze

72 Kč
Osmnáct století Izraele - 11%
(2x)
Autor, odborník na problematiku židovské historie, stručně a poutavě líčí dějiny Židů na území Izraele, od zkázy druhého (Herodova) Chrámu až po 19. století a vznik sionistického hnutí.
judaismus

Osmnáct století Izraele

206 Kč
183 Kč
Abraham. Člověk a symbol
Společně s autory můžeme sledovat pohnutý osud Abrahama, člověka, který byl předurčen k tomu, aby se stal předzvěstí a symbolem všech utrpení a strádání, zkoušek a strastí, které postihly a stále postihují lidi jako jednotlivce a Židy jako kolektiv.
judaismus

Abraham. Člověk a symbol

81 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 11 položek
1 2 > >>