Nejprodávanější tituly - červenec 2015
historické podobory

Knihy kupovati... - 11%
Dějiny knižního trhu v českých zemích Jak vypadal český knižní trh ve středověku? Co všechno se až do současnosti na jeho poli událo? Jak se utvářel, jakými změnami prošel, jaké byly jeho vrcholy a pády?
historické podobory

Knihy kupovati...

356 Kč
316 Kč
Křižovatky české aristokracie - 6%
(1x)
Kniha, jež volně navazuje na autorovu úspěšnou „šlechtickou trilogii“, vypráví osudy potomků šesti českých šlechtických rodů, kteří se od roku 1989 opět aktivně účastní života české společnosti nebo se sem pravidelně vracejí.
historické podobory
Ukázky

Křižovatky české aristokracie

280 Kč
263 Kč
Ostrava ve spirále času - 20%
Pojďte s námi a toulejte se starou Ostravou, poučte se o historii jejich městských obvodů, na fotografiích si porovnejte současná známá místa a stavby ve městě s jejich podobou před třiceti, padesáti nebo i více než sto léty.
historické podobory
Ukázky

Ostrava ve spirále času

99 Kč
79 Kč
Počátky avignonského papežství a české země - 20%
Na pozadí stavebního růstu papežského paláce i města ve středověkém Avignonu sleduje kniha uspořádání a provoz kuriálního centra a současně vztahy papežství se
historické podobory
Ukázky

Počátky avignonského papežství a české země

190 Kč
152 Kč
Současné přístupy v historické epistemologii - 11%
Prostřednictvím případových studií kniha představuje historickou epistemologii coby snahu o produktivní propojení historických a teoretických přístupů k oblasti vědy a vědění.
historické podobory

Současné přístupy v historické epistemologii

158 Kč
140 Kč
Jak se kdysi - 11%
Jak se kdysi ... dělalo to či ono, o tom vypráví ve dvaceti kapitolách své knihy PhDr. Eva Jančíková, historička umění, etnografka a zkušená publicistka. Živě líčí, jak se dříve žilo, čili oblékalo, bydlelo, mluvilo, vařilo či stolovalo...
historické podobory

Jak se kdysi

233 Kč
207 Kč
Kořeny 4. - 11%
Čtvrtý díl se podrobně věnuje dalším desítkám obcí nejen v jižních Čechách. Z názvů kapitol vybíráme: Učitelské rody, Adam Michna z Otradovic a jeho rod, Volyně, Cechy a řemesla a jejich pečeti, Staré měšťanské rody v Pacově...
historické podobory

Kořeny 4.

378 Kč
336 Kč
Migrace městského a vesnického obyvatelstva - 11%
(1x)
Předložená práce se na základě analýzy matričních zápisů zabývá problematiku přirozeného pohybu a především prostorové mobility městského i vesnického obyvatelstva na jihu Čech v letech 1750-1824.
historické podobory

Migrace městského a vesnického obyvatelstva

198 Kč
176 Kč
Náboženský život a barokní zbožnost v českých zemích - 20%
Víra, náboženství a zbožnost. V raně novověké společnosti prolínala tato témata každodenním životem příslušníků všech sociálních vrstev. Vydejte se s námi za poznáním a pochopením našich předků ze 17. a 18. století.
historické podobory
Ukázky

Náboženský život a barokní zbožnost v českých zemích

424 Kč
339 Kč
Paradoxy české šlechty - 11%
V jedenácti kapitolách ožívají zcela neznámé osudy potomků knížete Rudolfa Thurn-Taxise, členů knížecího rodu Kinských z Chlumce nad Cidlinou i jejich příbuzných.
historické podobory

Paradoxy české šlechty

296 Kč
263 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 35 položek
<< < 1 2 3 4 > >>