Nejprodávanější tituly - březen 2016
sociologie

Modernismus a fašismus
(1x)
Knihou Modernismus a fašismus vrcholí dlouholetý výzkum renomovaného britského historika Rogera Griffina, který se snaží vysledovat a prokázat podstatu generického fašismu a zároveň jej lokalizovat v kontextu mnoha hnutí modernismu.
sociologie

Modernismus a fašismus

414 Kč
Pohyb a začlenění
Pohyb a začlenění, tedy (i)migrační otázky, jsou velmi komplexní fenomény, které jsou nedílnou součástí každodennosti. Francouzská společnost s nimi má dlouhodobou zkušenost a francouzské sociální vědy se několik desetiletí těmito otázkami zabývají..
sociologie

Pohyb a začlenění

Pavel Sitek (ed.)
260 Kč
Psychologie davu
Psychologie davu je jedním ze slavných děl citovaných v učebnicích psychologie i dalších společenských věd. Le Bon svou koncepci davu vybudoval v souvislosti s chováním davu během francouzské revoluce.
sociologie

Psychologie davu

269 Kč
Interkulturní psychologie
Pokuste se pomocí této knihy zorientovat v dnešním překotně se měnícím světě! Její autoři fundovaným, ale přitom přehledným a přístupným způsobem přinášejí odpovědi na řadu otázek, které před námi v současnosti vyvstávají.
sociologie

Interkulturní psychologie

359 Kč
Tajný život afghánských dívek
Kniha odhaluje pravdivý příběh o prastaré tradici "Bacha Posh", kdy se dívky vydávají za chlapce – ve společnosti, která si neváží žen. Očekávaná délka života afghánské ženy je pouhých 44 let a její životní cyklus často začíná a končí zklamáním.
sociologie
Ukázky

Tajný život afghánských dívek

315 Kč
Místa kultury
(1x)
Homi K. Bhabha patří mezi nejznámější současné představitele akademické větve post-koloniálních studií, působí jako profesor anglické a americké literatury a jako ředitel Humanities Center na Harvardské Univerzitě v USA.
sociologie

Místa kultury

396 Kč
Sociologie
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
Člověk, jeho mozek a svět
Kniha přináší některé poznatky o nejkomplikovanější stavbě, kterou na Zemi máme - o lidském mozku. Osloví jistě čtenáře z řad studentů psychologie, pedagogických oborů, sociologie, medicíny, ošetřovatelství, rehabilitace, ale i odborníky zmíněných oborů.
sociologie
Ukázky

Člověk, jeho mozek a svět

339 Kč
Železný Jan
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
Mýtus - 'realita' - identita: Národní metropole v čase 'návratu do Evropy'
Kolektivní monografie analyzuje funkci mýtů postsocialistických metropolí (Prahy, Bratislavy, Varšavy a Krakova) a metropole Rakouska po roce 1989 při formování jejich nové identity.
sociologie

Mýtus - "realita" - identita: Národní metropole v čase "návratu do Evropy"

180 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 40 položek
1 2 3 4 > >>