Nejprodávanější knihy v roce 2016
dle období

Edvard Beneš - Drama mezi Hitlerem a Stalinem - 11%
(1x)
První velká a oceňovaná monografie našeho druhé prezidenta.
dle období
Ukázky

Edvard Beneš - Drama mezi Hitlerem a Stalinem

358 Kč
318 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

dle období

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Totální rauš - 11%
(3x)

Strhující jako thriller — první komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši. Když Němci v roce 1940 vtrhli do Francie, měli vojáci wehrmachtu k dispozici třicet pět milionů dávek pervitinu.

dle období

Totální rauš

404 Kč
359 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
dle období

Maus

424 Kč
399 Kč
Stopa legionáře II. - 6%
(1x)
Na komiksovou knihu Stopa legionáře, která mapuje historii československých legií za první světové války, navazujeme volným pokračováním s podtitulem Osudy. Najdete v ní osudy dvaceti známých legionářů, které jsou vždy popsány ve stručném životopisu.
dle období
Ukázky

Stopa legionáře II.

338 Kč
318 Kč
Přišel befel od císaře pána - 6%
(1x)
„Nestřílejte, tady jsme my, osmnáctý!“

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí a deníkem novináře Jana Herbena.
dle období
Ukázky

Přišel befel od císaře pána

423 Kč
398 Kč
Vilém ze země Slovanů - 11%
(4x)

Epos Vilém ze země Slovanů (Wilhelm von Wenden) vznikl v okruhu dvora předposledního přemyslovského krále Václava II., jemuž je i věnován.

dle období
Ukázky

Vilém ze země Slovanů

268 Kč
238 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
dle období
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Umění a život v modernistické Praze - 6%
Vysoce hodnocená knižní studie o Karlu Čapkovi, jeho generaci a Praze za první republiky od uznávaného newyorského bohemisty.
dle období
Ukázky

Umění a život v modernistické Praze

253 Kč
238 Kč
Ve čtrnácti sám v Osvětimi - 11%
(3x)
Jde o příběh chlapce, jeho příbuzných a lidí, s nimiž přicházel do styku, v průběhu stupňujících se protižidovských opatření z roku 1942, kdy docházelo k „urychlenému odbavení“ Židů.
dle období

Ve čtrnácti sám v Osvětimi

446 Kč
396 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 321 položek
1 2 3 .. 33 > >>