Nejprodávanější tituly - říjen 2017
eseje, úvahy, publicistika

Tyranie: 20 lekcí z 20. století - 11%
(13x)
Jeden z předních intelektuálů současnosti, historik Timothy Snyder, přichází po velkých historických pracích Krvavé země a Černá zem s příspěvkem k aktuální debatě o dalším osudu liberální demokracie.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Tyranie: 20 lekcí z 20. století

224 Kč
199 Kč
Danse Macabre - 11%
(1x)
Knihu o hororu jako kulturním fenoménu napsal Stephen King s velkou láskou k tématu. Do podmanivého průvodce specifickým žánrem vložil pronikavé postřehy i upřímná vyznání, odhalil své zdroje inspirace a nabídl komentáře ke slavným hororům.
eseje, úvahy, publicistika

Danse Macabre

423 Kč
376 Kč
Už hořela, když jsem si do ní lehal - 11%
Laskavá zamyšlení, drobné příběhy a filozofické postřehy amerického autora. Vyprávění je zcela prodchnuto radostí ze života, průzračným způsobem oslovuje v člověku jeho lepší já a dává smysl i těm nejobyčejnějším věcem na světě.
eseje, úvahy, publicistika

Už hořela, když jsem si do ní lehal

223 Kč
198 Kč
Hledání společného světa - 11%
(1x)
Dvacet esejů českého biologa a filozofa Zdeňka Neubauera přináší svěží a neotřelý pohled na přírodu i kulturu. Svět zde není vnímán očima tradiční přírodovědy jako výskytiště lhostejných a nesouvisejících objektů, ...
eseje, úvahy, publicistika

Hledání společného světa

342 Kč
304 Kč
Od hlouposti k šílenství - 11%
(2x)
Poslední dílo Umberta Eca je souborem malých intelektuálních potěšení, jde o výběr z knižně dosud nepublikovaných článků, které nashromáždily za patnáct let, kdy vycházely v tisku.
eseje, úvahy, publicistika

Od hlouposti k šílenství

358 Kč
318 Kč
Mysl Smysl Svět - 11%
Tato útlá knížka vydaná při příležitosti udělení ceny Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 významnému teoretickému fyzikovi N. Davidu Merminovi, je překladem šesti jeho esejů (některé z nich jsou přepracovány pro tuto českou edici).
eseje, úvahy, publicistika

Mysl Smysl Svět

224 Kč
199 Kč
Pozor, opice kradou! - 11%
Budete-li se tedy u četby úvah a zápisků z cesty do Thajska potutelně usmívat, pak je to tím, že veškeré zapeklitosti v knížce líčené se kliďánko mohly přihodit i vám…
eseje, úvahy, publicistika

Pozor, opice kradou!

143 Kč
127 Kč
Terezínská epopej - To je ghetto - 11%
Autor sepsal svou epopej nikoli jako patetický příběh tohoto literárního žánru, ale jako veršovaný popis života v terezínském ghettu.
eseje, úvahy, publicistika

Terezínská epopej - To je ghetto

315 Kč
280 Kč
České kružítko - 11%
Kniha přináší dvě stovky krátkých sloupků Cyrila Höschla z let 2011 až 2015, které mají zároveň komentující a výkladový charakter a vznikaly jako odpovědi na otázky čtenářů časopisu Reflex.
eseje, úvahy, publicistika

České kružítko

261 Kč
232 Kč
Tváře ve stínu - 11%
(1x)
Tváře ve stínu Zdeňka Kalisty, jak vyšly ve svém prvním vydání na sklonku šedesátých let, patřily k nejhodnotnějším českým knihám vzpomínkových medailonů významných literárních osobností.
eseje, úvahy, publicistika

Tváře ve stínu

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 87 položek
1 2 3 .. 9 > >>