Tato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je doplněna fotografií hotového jídla.
Každý druhý Evropan má problémy s váhou. Autor zde vysvětluje různé významové roviny nadváhy a podváhy - od izolačního pancíře až k tlouštce ze žalu, a osvětluje jejich symboliku.
Dodržovat pitný režim už nemůže být jednodušší a chutnější. Vytvořte si podle receptů z této knihy zdravé a osvěžující nápoje z vody, ovoce a bylinek, které vám vrátí vitalitu i chuť do života.
Přemýšlíte čím oživit váš jídelníček? Máte rádi ovoce, zeleninu, oříšky a semínka? Zkuste Smoothie bowls - misky plné zdraví a lahodné chuti! Kniha Smoothie bowls přinaší 40 lahodných receptů hotových do 15 minut z běžně dostupných surovin.
Svérázný venkovský chléb, šťavnatý bramborový chléb, jemná křehká bageta, křupavá kůrka chleba s podmáslím – sbíhají se vám sliny v ústech? Pak si silně aromatické chleby a žemle docela jednoduše upečte sami.
Radka Vrzalová přináší vynikající bezlepkové i bezmléčné recepty. Již se trochu orientujete na „bezlepkovém trhu“, ale rádi byste svůj jídelníček obohatili?
Nikdy předtím pro nás nebylo jídlo a pevné zdraví tak aktuálním tématem jako v posledních letech. Strava se přetváří ve spojence, a především když jíme, můžeme myslet na zlepšení kvality života. Tak vznikl koncept „superpotravin“.
Německé nakladatelství pronajalo autorovi, profesionálovi v oboru grilování, na půl roku dům, kde mohl zdokonalovat recepty a degustovat s ochutnávači výsledky. Vznikla tak kniha o grilování s jasnou koncepcí.
Diety nefungují a ani fungovat nemohou, takzvaná epidemie obezity je mediální strašák, a diskriminace tlouštíků je pro jejich zdraví nebezpečnější než sama obezita. Zároveň boří mýtus o úloze pevné vůle při udržování zdravé hmotnosti.
Syrová strava, živá strava neboli raw food či vitariánství je způsob stravování, jehož základ spočívá v co nejšetrnější úpravě potravin, aby se v jídle i pití zachovalo maximum vitamínů, minerálů, enzymů a dalších výživných látek.
Autor popisuje recepty na typická sicilská jídla, která jsou nejen zdravá, jejich příprava zabere leckdy doslova pár minut, ale především suroviny na ně jsou běžně dostupné i v České republice.
Kuchařka Tajemství syrové stravy vám přináší unikátní výběr jídel připravovaných podle principů veganské raw stravy. Jedná se o nejnovější trend přístupu k přípravě jídel a životu.
Česká kuchařka v ruštině. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel.