Životní osudy mistra řezníka z Nelahozevsi rámují kuchařku specializovanou na maso. Kromě receptů si v ní můžete přečíst, jak se v minulosti dobytek nakupoval a porážel, jak se maso rozděluje a u proslavených pokrmů je uvedena stručná historie.
Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl?
Získejte energii, ovládněte stres, vybudujte svaly, spalte tuk a zvyšte svou výkonnost. Celosvětově oblíbená kniha je ve svém třetím, doplněném vydání ještě lepší než dříve!
Kniha navazuje na mimořádně úspěšnou Bezlepkovou kuchařku 3, kterou také vydalo nakladatelství Grada. Autorka předkládá dalších více než 80 receptů na speciality, po kterých se jen olíznete!
V dalším svém bestselleru se známá autorka zaměřuje na detoxikaci organismu: jak se na ni připravit, na co myslet v jejím průběhu i po ní, jaké jsou její vedlejší účinky, co při ní jíst a jakých potravin se naopak vyvarovat.
Máte rádi tradiční svátky, ale chcete jim dodat jiskru a překvapit své blízké, přátele či kolegy něčím novým, dobrým a současně zdravým?
První česká vánoční kuchařka živé stravy je jednoduchý a nápaditý manuál s celoročním použitím.
Chcete se postavit svým kilům navíc a jste ochotná kromě diety pro to i něco víc udělat? Ukážeme vám, jak pomocí běhání a úpravou stravovacích návyků můžete rychle dosáhnout kýžených cílů.
Kniha na základě konkrétních šetření podrobně prezentuje alternativní potravinové sítě v České republice – farmářské trhy, farmářské prodejny, bedýnková schémata, komunitní zemědělství, městské zahradničení a komunitní zahrady i Slow Food.