Nejprodávanější tituly - říjen 2018
islám

Mezi mýty a minarety - 11%
(3x)
Co je hidžáb, když to není ženský šátek? Smějí se v islámských zemích stavět kostely? Proč pro muslimského učence může být nebezpečná srážka s islámským fundamentalistou? Z jakého důvodu si hluboce věřící muslimka na sebe nevezme burkini?
islám

Mezi mýty a minarety

234 Kč
208 Kč
Antialkorán - 11%
(6x)
Reakce české společnosti na otázky islámu a islamismu jsou takřka výlučně černobílé: na jedné straně máme, slovy Patrika Ouředníka, „slamotruské trubirohy“, kteří „v každém Arabovi vidí muslima a v každém muslimovi potenciálního teroristu“...
islám

Antialkorán

179 Kč
159 Kč
Muslimové a jejich svět - 11%
Kniha přispěje k informovanosti široké veřejnosti – studentů, středoškolských pedagogů, novinářů a dalších zájemců – o věrouce, rituálech, zvyklostech či klasických i soudobých podobách práva a politiky.
islám

Muslimové a jejich svět

288 Kč
256 Kč
Kde se stala chyba? - 74%
Kniha emeritního profesora blízkovýchodních studií na Princetonské univerzitě vypráví příběh islámského Středního východu, který se po několik staletí nacházel v popředí světové civilizace.
islám

Kde se stala chyba?

269 Kč
71 Kč
Islamismus - 11%
(1x)
Tato kniha představuje islamismus jako třetí velkou ideologii – po ruském bolševismu a německém nacionálním socialismu –, která se staví do odporu vůči modernitě, liberální demokracii, svobodné tržní ekonomice a západnímu individualismu.
islám

Islamismus

313 Kč
278 Kč
Zahalená hrozba - 11%
„Islám k Německu nepatří,“ říká Zana Ramadani. „Muslimové k Německu patří – ale jen když se přizpůsobí jeho společnosti.“
islám

Zahalená hrozba

269 Kč
239 Kč
Ze světa islámu - 11%
(2x)
Musilův pohled na vývoj islámu vychází z důvěrné znalosti životní praxe i postojů muslimů a v mozaice poznání má stále svou hodnotu.
islám

Ze světa islámu

359 Kč
319 Kč
Islám v Brně
(21x)
Předkládaná publikace mapuje vývoj brněnské muslimské obce a její integraci do českého kulturního prostředí.
islám

Islám v Brně

54 Kč
Džihád - 11%
Autor provádí historickou rekonstrukci džihádu jako jednoho ze základních pojmů islámské věrouky a práva.
islám

Džihád

267 Kč
238 Kč
Muhammad - 12%
Kniha přibližuje Muhammedův život a dílo.
islám

Muhammad

43 Kč
38 Kč