Nejprodávanější tituly - listopad 2018
historické podobory

Se VII. sborem do šumavských Sudet - 11%
Tato fotografická kniha vyšla poprvé koncem r. 1938 a jejím propagandistickým posláním bylo zaznamenat dobu „velkých změn“ - okupaci území mezi Železnou Rudou a Českým Krumlovem wehrmachtem. Dnes je syrově nemilosrdným dokumentem česko-německé historie.
historické podobory

Se VII. sborem do šumavských Sudet

323 Kč
287 Kč
Nehmotné dědictví - 52%
(2x)
Leviho příběh, jehož hrdinou je piemontský inkvizitor 18. století, představuje jedinečný pokus o vykreslení života venkovské raně novověké společnosti severní Itálie.
historické podobory

Nehmotné dědictví

206 Kč
99 Kč
Nejstarší listiny Univerzity Karlovy - 11%
V roce 670. výročí svého založení získala Univerzita Karlova dva historické dokumenty významné nejen pro samotnou univerzitu, ale též pro dějiny české a evropské vzdělanosti.
historické podobory

Nejstarší listiny Univerzity Karlovy

180 Kč
160 Kč
Přišel befel od císaře pána - 6%
(1x)
„Nestřílejte, tady jsme my, osmnáctý!“

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí a deníkem novináře Jana Herbena.
historické podobory
Ukázky

Přišel befel od císaře pána

423 Kč
398 Kč
Intimní historie - 11%
(4x)
V učebnicích historie a vědeckých dílech najdeme údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic.
historické podobory

Intimní historie

296 Kč
263 Kč
Kniha o městě dam - 11%
(2x)
Kristina Pisánská (1364–1430), která se díky svému otci lékaři pohybovala několik let na pařížském francouzském královském dvoře, patří k prvním ženským intelektuálkám, jež ve svých literárních textech reflektovaly problematiku života žen.
historické podobory

Kniha o městě dam

358 Kč
318 Kč
Osudové chvíle Československa. Fateful Moments of Czechoslovakia - 11%
Kniha "Osudové chvíle Československa - obrazový příběh století" je vytvořená z unikátních autorských fotografických kolekcí, která vypráví dramatický příběh našeho státu od první světové přes druhou světovou válku...
historické podobory

Osudové chvíle Československa. Fateful Moments of Czechoslovakia

899 Kč
799 Kč
Bosí augustiáni v Čechách - 11%
Bosí augustiniáni představovali v Čechách během 17. a 18. století mezi žebravými řády poměrně malé společenství. Výrazné stopy po jejich činnosti jsou však patrné dodnes, přestože na našem území nepůsobí již dlouhou řadu let.
historické podobory

Bosí augustiáni v Čechách

242 Kč
215 Kč
Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 10 - 11%
Erbovní mapa je dlouhodobým projektem a zároveň grafickým pokusem zachytit pomocí heraldiky nesmírnou množinu hradů zámků a tvrzí a jejich majitelů. V desátém dílu navštívíme jihovýchodní část Čech.
historické podobory

Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 10

333 Kč
296 Kč
Korespondence mezi Mikulášem Adauktem Voigtem a Gelasiem Dobnerem - 11%
Korespondence dvou klíčových osobností naší osvícenské vědy a rané fáze národního obrození je přímým svědectvím utváření národního vědomí a rozvoje vědeckého života v poslední třetině 18. století v českých zemích.
historické podobory

Korespondence mezi Mikulášem Adauktem Voigtem a Gelasiem Dobnerem

189 Kč
168 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 108 položek
1 2 3 .. 11 > >>