Nejprodávanější tituly - listopad 2018
eseje, úvahy, publicistika

Komunismus (nejen) pro děti - 11%
(6x)
Co je kapitalismus? Jaké má neduhy? Můžeme ho nahradit něčím lepším? Na tyto otázky se rozhodla odpovědět německá autorka Bini Adamczak jazykem knih pro děti.
eseje, úvahy, publicistika

Komunismus (nejen) pro děti

143 Kč
127 Kč
Otazníky nad hroby - 11%
Otazníky nad hroby, ač zůstaly posledním dílem, které oblíbený (a dávno již také kultovní) spisovatel, předčasně zemřelý doktor Ludvík Souček napsal – jsou zároveň jeho prvotinou.
eseje, úvahy, publicistika

Otazníky nad hroby

242 Kč
215 Kč
Čeho bychom se měli obávat? - 11%
Čeho bychom se měli obávat? Co nás má nejvíce znepokojovat? Tak zní otázka, kterou John Brockman, provozovatel webu Edge.org („Nejchytřejší webové stránky na světě“ – The Guardian), položil několika desítkám nejvlivnějších odborníků na světě.
eseje, úvahy, publicistika

Čeho bychom se měli obávat?

303 Kč
270 Kč
Moje Československo - 11%
Soubor esejů osmadvaceti významných osobností českého a slovenského prostředí, ve kterých se zamýšlejí nad fenoménem společného státu, ať již z hlediska historického, uměleckého, či zcela osobním pohledem.
eseje, úvahy, publicistika

Moje Československo

405 Kč
360 Kč
Žena na tahu - 11%
(2x)
Blogerka a humoristka Zuzana Hubeňáková přináší čtenářům další porci zábavných fejetonů, tentokrát i moderně proložených střípky a statusy ze sociálních sítí.
eseje, úvahy, publicistika

Žena na tahu

224 Kč
199 Kč
Hledání společného světa - 11%
(1x)
Dvacet esejů českého biologa a filozofa Zdeňka Neubauera přináší svěží a neotřelý pohled na přírodu i kulturu. Svět zde není vnímán očima tradiční přírodovědy jako výskytiště lhostejných a nesouvisejících objektů, ...
eseje, úvahy, publicistika

Hledání společného světa

342 Kč
304 Kč
Vyhoštěná smrt - 38%
(1x)
Nová kniha Jiřiny Šiklové formou fiktivních rozhovorů, vyprávění i teoretických výkladů přibližuje smrt jako základní životní fakt, který k vlastní škodě vytěsňujeme ze svého myšlení a řeči – a s nimi často i umírajícího člověka.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Vyhoštěná smrt

120 Kč
75 Kč
Feminismus je pro každého - 11%
Adichieová se ve dvou esejích vyrovnává s feminismem a obhajuje jej. Feminismus pro ni není bojem za ženská práva, ale snahou o lepší svět pro všechny.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Feminismus je pro každého

179 Kč
159 Kč
Řeka vědomí - 11%
V knize esejů Řeka vědomí se její autor, neurolog Oliver Sacks, zabývá tématy z oborů, jako je botanika, chemie, me­dicína, neurověda a umění a obrací se na své velké tvůrčí hrdiny vědy – zejména Darwina, Freuda a Williama Jamese.
eseje, úvahy, publicistika

Řeka vědomí

190 Kč
169 Kč
Od hlouposti k šílenství - 11%
(2x)
Poslední dílo Umberta Eca je souborem malých intelektuálních potěšení, jde o výběr z knižně dosud nepublikovaných článků, které nashromáždily za patnáct let, kdy vycházely v tisku.
eseje, úvahy, publicistika

Od hlouposti k šílenství

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 120 položek
<< < 1 2 3 4 .. 12 > >>