Nejprodávanější tituly - listopad 2018
eseje, úvahy, publicistika

Sebrané spisy II. - Hominibus - 11%
(2x)
Po svazcích IV (Velký roman) a I (Mea) vychází již třetí svazek Sebraných spisů filosofa Ladislava Klímy. Svazek Hominibus obsahuje 379 nevýlučně filosofických, nýbrž i milostných, žebravých, pijáckých a jinak „příležitostně“ prožitých listů.
eseje, úvahy, publicistika

Sebrané spisy II. - Hominibus

574 Kč
510 Kč
Honba za smyslem - 11%
Honba za smyslem je komponovaným autorským výborem z kritických statí o literatuře a kulturněhistorických esejí z let 2008–2018. Svazek volně navazuje na autorův předchozí výbor z prací z let 1997–2007, nazvaný Vyložené knihy.
eseje, úvahy, publicistika

Honba za smyslem

189 Kč
168 Kč
Tři země, tři domovy - 11%
Vzpomínky na smutné i humorné zážitky ze života význačného japanologa se vztahují k místům ve třech zemích na třech kontinentech – k Čechám, Japonsku a Kanadě.
eseje, úvahy, publicistika

Tři země, tři domovy

178 Kč
158 Kč
Ďábelská jízda - 6%
(2x)
Už třetí sbírka automobilových recenzí, které Jeremy Clarkson píše týden co týden pro britské The Sunday Times. Jako obvykle si nebere žádné servítky. Ostrovtipné komentáře, břitké postřehy a ten nejsušší britský humor.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Ďábelská jízda

296 Kč
278 Kč
Kacířské eseje o filosofii dějin - 11%
(1x)
Jedno z nejvýznamnějších Patočkových děl, pocházející z roku 1975, shrnuje v šesti esejích jeho pozdní filosofii dějin i současné dějinné situace, v niž vyústily jeho celoživotní úvahy o problému přirozeného světa lidského života.
eseje, úvahy, publicistika

Kacířské eseje o filosofii dějin

160 Kč
142 Kč
Hovory s T.G. Masarykem - 20%
Hovory s TGM jsou původně třídílný spis, který v letech 1925–1935 pořídil na základě rozhovorů s prvním československým prezidentem Tomášem Garriguem Masarykem spisovatel Karel Čapek.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Hovory s T.G. Masarykem

149 Kč
119 Kč
Exilová kniha mého srdce - 11%
Tato originální publikace představuje autory, kteří nepatří k jedné generaci a nemají stejnou exilovou zkušenost, ale spojuje je inspirativní vzpomínka na texty, na něž v minulosti narazili a které je výrazně ovlivnily.
eseje, úvahy, publicistika

Exilová kniha mého srdce

Jiří Hanuš (ed.), Jiří Suk (ed.)
178 Kč
158 Kč
Milá Ijeawele aneb Feministický manifest v patnácti doporučeních - 11%
Adichieová se ve dvou esejích vyrovnává s feminismem a obhajuje jej. Feminismus pro ni není bojem za ženská práva, ale snahou o lepší svět pro všechny.
eseje, úvahy, publicistika

Milá Ijeawele aneb Feministický manifest v patnácti doporučeních

179 Kč
159 Kč
Polemiky, pocty, provokace - 11%
Doba, kdy byli básníci středem pozornosti veřejnosti, je dávno pryč, ani o Vrchlického či Nezvala by se dneska média neprala, ale litovat toho nemusíme. Ten, kdo chce, může bez váhání vstoupit do světa poezie, číst a číst a ...
eseje, úvahy, publicistika

Polemiky, pocty, provokace

261 Kč
232 Kč
Provídky: eseje na pomezí vědy a filozofie přírody - 11%
Sbírka esejí představuje souborné dílo sestavené po mnoha letech předchozích úvah, zápisků a reflexí odrážejících autorův široký záběr nejen na poli vědy ale i v literatuře, umění, fotografii atd..
eseje, úvahy, publicistika

Provídky: eseje na pomezí vědy a filozofie přírody

237 Kč
210 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 120 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 12 > >>