Nejprodávanější knihy - březen 2018
báje a legendy

Severská mytologie - 11%
(7x)
Severské mýty převyprávěné populárním spisovatelem fantasy Neilem Gaimanem.
báje a legendy
Ukázky

Severská mytologie

268 Kč
238 Kč
Čarodějův učeň - 6%
(17x)
Převyprávění lužickosrbské legendy o Krabatovi z přelomu 17. a 18. století ze slezské Horní Lužice, již nám poutavým jazykem předkládá známý německý spisovatel, je o silách srdce, jež nelze změnit a jež ovládají naše city a jednání.
báje a legendy

Čarodějův učeň

415 Kč
390 Kč
Staré řecké báje a pověsti - 11%
Příběhy z řecké mytologie převyprávěné pro děti a mládež s legendárními a mimořádně zdařilými ilustracemi Zdeňka Sklenáře. V jednotlivých příbězích se mladí čtenáři setkají s nejznámějšími řeckými bohy, hrdiny, mytickými postavami i monstry.
báje a legendy

Staré řecké báje a pověsti

358 Kč
318 Kč
Skotsko - 11%
Kdo a proč budoval megalitické stavby? Žil skutečně král Artuš? Jaké tajemství skrývá Rosslynská kaple? Žije ve skotských jezerech dávno vyhynulý tvor? A kým byl ve skutečnosti William Wallace?
báje a legendy

Skotsko

268 Kč
238 Kč
Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún - 6%
(1x)
Příběh o Sigurdovi a Gudrún je součástí Ságy o Völsunzích, ale hlavní hrdina se objevuje i v Eddě. Tolkien spojil zlomky příběhu v ucelenou linii a zpracoval ji za využití eddického verše, při zachování klasického rozměru i aliterací.
báje a legendy
Ukázky

Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún

381 Kč
358 Kč
Staré pověsti české a moravské - 11%
(2x)
Staré pověsti české a moravské jsou dalším svazkem edice Adaptovaná česká próza. Jsou určené studentům češtiny jako cizího jazyka na úrovni A2.
báje a legendy
Ukázky

Staré pověsti české a moravské

221 Kč
196 Kč
Mahábhárata aneb Velký boj - 6%
(2x)
Staroindický epos Mahábhárata je jedním z nejrozsáhlejších eposů světa, jenž v originále zahrnuje přes dvě stě tisíc veršů. Převyprávění nejpodstatnějších dějových motivů.
báje a legendy

Mahábhárata aneb Velký boj

423 Kč
398 Kč
Jak Marta zkrotila draka - 11%
V knize pro děti zpracovala renomovaná spisovatelka Alena Wagnerová pro dnešní dobu velmi inspirativní provensálskou legendu o svaté Martě.
báje a legendy

Jak Marta zkrotila draka

178 Kč
158 Kč
Jan Wood, chlapec, který zasadil strom
Napůl báje, napůl skutečný příběh. Jeho počátek leží kdesi v hluboké minulosti daleké Austrálie. Její původní obyvatelé museli ustoupit před kolonizátory až do vyprahlých částí ostrova, ale nevzdali se svých zvyků a rituálů.
báje a legendy

Jan Wood, chlapec, který zasadil strom

179 Kč
Artušův pád - 11%
(2x)

Dílo, ve kterém autor zpracoval klasickou artušovskou látku. Text k vydání připravil Christopher Tolkien a doplnil ho obsáhlým komentářem, v němž se věnuje básnickým i prozaickým zpracováním artušovské tematiky.

báje a legendy
Ukázky

Artušův pád

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 28 položek
1 2 3 > >>