Nejprodávanější e-knihy - srpen 2018
umění

Sametová kocovina - 20%
Elektronická verze knihy je ojedinělým souborem rozhovorů s filmaři české Nové vlny jako jsou A. Máša, J. Němec, J. Menzel, V. Chytilová, J. Svěrák, O. Vávra, J. Brabec a další.
umění
Ukázky

Sametová kocovina

159 Kč
127 Kč
Kroniky - 20%
Legendární americký písničkář vzpomíná na počátky své kariéry, kdy v roce 1961 přišel do New Yorku. Bravurním, vtipným a osobitým stylem vzpomíná na Manhattan a magickou čtvrť umělců Greenwich Village, na New Orleans, Woodstock nebo Minnesotu.
umění
Ukázky

Kroniky

179 Kč
143 Kč
Architektonické slohy - 20%
Lámali jste si někdy hlavu nad tím, jaký je rozdíl mezi gotikou a neogotikou? Kniha Architektonické slohy využívá rozsáhlého fotografckého materiálu, s jehož pomocí popisuje charakteristické prvky u téměř 300 budov.
umění
Ukázky

Architektonické slohy

339 Kč
271 Kč
Apokalypsa - 20%
(2x)
Soubor grafických cyklů vynikajícího německého malíře a grafika z přelomu patnáctého a šestnáctého století.
umění
Ukázky

Apokalypsa

179 Kč
143 Kč
Točité věty - 20%
(2x)
Rozsáhlý román známé autorky a bohemistky Daniely Hodrové je úzce spjat se životním osudem překladatelky a básnířky Bohumily Grögerové a výtvarnice Adrieny Šimotové, jimž je také dedikován.
umění
Ukázky

Točité věty

190 Kč
152 Kč
Život Panny Marie - 20%
Soubor grafických cyklů vynikajícího německého malíře a grafika z přelomu patnáctého a šestnáctého století. Kniha dále obsahuje český a latinský text veršů Cheledoniových a doprovodnou studii s vysvětlujícím textem k jednotlivým figurám.
umění
Ukázky

Život Panny Marie

179 Kč
143 Kč
Architektura 60. let - 20%
První ucelenou studii o české architektuře šedesátých let 20. století přináší faktograficky nabitá publikace. Zachycuje všechny důležité stavby a projekty z tohoto významného období a nabízí jejich interpretaci.
umění
Ukázky

Architektura 60. let

849 Kč
679 Kč
Islámský design - 20%
Odborník v oboru geometrie Daud Sutton nabízí ve své knize výjimečný vhled do islámské kultury, odhaluje tajemství islámských geometrických vzorů, vysvětluje, odkud pocházejí, jak vznikají, a přibližuje duchovní vzkazy, jež jsou v nich zakódované.
umění
Ukázky

Islámský design

149 Kč
119 Kč
Štukatérství - 20%
Na našem současném trhu ojedinělá publikace, přinášející zevrubnou informaci o štukatérském oboru, jehož největší rozkvět byl v českých zemích v 18. století. Nicméně toto pozoruhodné umělecké řemeslo přežilo až do současnosti.
umění
Ukázky

Štukatérství

271 Kč
217 Kč
Kůže - zpracování a výrobky - 20%
Jediná publikace na českém trhu, která se věnuje nejrůznějším výrobkům z kůže vznikajících v různých kožedělných odvětvích. Výhodou pro čtenáře jsou komplexní informace o více řemeslech, kterými se kvůli velkému množství kožených produktů kniha zabývá.
umění
Ukázky

Kůže - zpracování a výrobky

186 Kč
149 Kč