Nejprodávanější tituly - září 2018
poezie

Prorok
(1x)
Nesmrtelná klasika, Džibránovo vrcholné dílo, filosofická báseň v próze týkající se zásadních témat lidského života a smrti, v novém překladu Pavly Piňosové.
poezie

Prorok

133 Kč
Hrajeme si u maminky + CD
Předkládaná sbírka říkadel, popěvků, dětských her a rozpočitadel vychází z dlouholetých zkušeností autorky, které získala jako matka, babička a především jako pedagog. Toto druhé vydání je doplněno CD - zhudebnil J. Pavlica, nahrál Hradišťan.
poezie

Hrajeme si u maminky + CD

359 Kč
Hranice a zdi
Kniha Hranice a zdi je již pátou sbírkou autora, jehož tvorba vzbudila nebývalý ohlas. Těsnohlídek se vrací k delším útvarům, které charakterizovaly především jeho debut Násilí bez předsudků (Cena Jiřího Ortena).
poezie

Hranice a zdi

132 Kč
Král na střeše
Poéma Král na střeše čítá ke dvěma tisícům veršů a vznikala v polovině sedmdesátých let v Izraeli, kde Franz Wurm tehdy pobýval.
poezie

Král na střeše

197 Kč
Listy trávy
Kniha Listy trávy je první český překlad původního vydání Leaves of Grass (1855) Walta Whitmana. Obsahuje i pasáže, které v pozdějších vydáních sám básník vyškrtal nebo poupravil.
poezie

Listy trávy

267 Kč
Paleta žití
Již šestá sbírka básní spisovatelky Libuše Svobodové. Obsahuje básně haiku psané japonskou básnickou formou. S předmluvou japanologa Jakuba Zemana.
poezie

Paleta žití

144 Kč
Perský sen
Autorský debut mladého básníka Matěje Čiháka je knihou spirituální poezie. Trochu snové, trochu surrealistické, trochu provokativní, ale zejména vtipné a svěží.
poezie

Perský sen

161 Kč
Ubírati se
Nejnovější básnická sbírka žijícího klasika české poezie Karla Šiktance shrnuje pod příznačným názvem Ubírati se verše z let 2016–2018. S přibývajícími léty vyzařují klidnou moudrost a pokoru vůči světu a po okraj naplněnému životu.
poezie

Ubírati se

144 Kč
Václav Malina – Pastely
(1x)
Sbírka básní doprovázející obrazy malíře a básníka Václava Maliny je ojedinělým vydavatelským počinem Galerie města Plzně.
poezie

Václav Malina – Pastely

135 Kč
Křest svatého Vladimíra
Křest svatého Vladimíra je jednou ze tří delších satirických básnických skladeb Karla Havlíčka Borovského, které vznikly v době jeho pobytu v Brixenu.
poezie
Ukázky

Křest svatého Vladimíra

49 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 149 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 15 > >>