Knihu našeho předního znalce kvasných procesů Jana Jílka a uznávaného bylináře Josefa A. Zentricha ocení všichni, kdo mají zájem zušlechtit přebytečnou produkci ovoce na své zahrádce.
Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém složení i jeho léčebných účincích.
Máte rádi sladké, milujete omamnou vůni linoucí se z trouby, ale občas zkrátka nemáte na pečení či přípravu složitých dezertů čas? Nebo jednoduše nechcete v kuchyni trávit dlouhé hodiny?
Určitě jste často na rozpacích, zda právě ochutnáváte dobré, nebo špatné víno. Podle etikety to obvykle nepoznáte. Možná ani nevíte, jak víno správně uchovávat, podávat a jak ho harmonicky skloubit s určitým typem jídla.
Moře zelené pěny ve velkém černém hrnku, zvuk lžičky cinkající o okraj porcelánového šálku s květinovým vzorem, hrneček tenký jako papír, který skrývá omamně vonící elixír, chuť jílu a sladkých koření z terakotové misky tak horké, že se skoro nedá udržet.
Průvodce nejlepšími víny ČR 2016 – 2017 je aktuálním a nezávislým přehledem nejlepších vín v České republice. V jeho třetím vydání najdete přes 860 vín od více jak 150 vinařů.
Michal Thoma vám představí ty nejlepší černé, zelené, polozelené i bílé čaje z Číny, Japonska, Indie, ze Srí Lanky a dalších zemí. Dozvíte se, jak se tyto čaje pěstují a zpracovávají, naučíte se rozeznávat kvalitní sorty.
Kniha odpovídá též na řadu otázek a nepřesností, které se kolem světa rosé vín vyskytují. Právě proto by neměla chybět v knihovně žádného vinaře, obchodníka s vínem nebo sommeliéra, ale i zasvěceného konzumenta rosé vín.