Kniha je nejen cenným svědectvím o proměně našeho hlavního města, ale také návodem, jak číst fotografie takovým způsobem, abychom slyšeli poutavé příběhy, jež nám vyprávějí.
V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká.
Projděte se po netradičních místech a zákoutích hlavního města. Společně s autorem zhlédnete zašlou slávu Barrandovských teras nebo zavítáte do „Zlaté uličky“ ve Střešovičkách, kde vás nečekají davy turistů ani nemusíte platit vstupné.
Prostřednictvím starých fotografií, pohlednic a dalších materiálů z veřejných i soukromých sbírek představí kniha život Holešovic od 2. poloviny 19. století do 80. let 20. století.
Tato kniha odhaluje skrytý charakter města, které bylo v pravěku posvátným územím Velké Bohyně. Přibližuje roli kamenného knížecího stolce na vrchu Pražského hradu, popisuje záhadný pahorek Žiži či magický kamenný kruh kolem Prahy a další zajímavosti.
Knížka, která je určena nejen občanům zahradního města, ale také všem dalším zájemcům a přátelům Spořilova, představuje více než 140 osobností, které ve čtvrti žily, žijí nebo zde zanechaly dílo.
Pevnou součástí tisíciletého vývoje české metropole je rovněž formování pražských zahrad a parků – palácových, hradních, klášterních, soukromých i veřejných.