Nejprodávanější Kniha v roce 2018
filosofie

THOVT – projekt lidstvo - 11%
(2x)
Thovt, egyptský bůh moudrosti, praotec magie, astrologie a univerzálních umění, je opředen mnoha tajemstvími.
filosofie

THOVT – projekt lidstvo

315 Kč
280 Kč
Od mýtu k logu - 11%
Cyklus přednášek o změně v dějinách myšlení, jež se uskutečnila v antickém Řecku a jejímž vyvrcholením bylo konstituování filozofie.
filosofie

Od mýtu k logu

149 Kč
133 Kč
Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis - 11%
(3x)
V textu je diskutován vztah vědy a víry, Darwinovy teorie a první kapitoly knihy Genesis, evoluce a křesťanství. Zvláštní pozornost je pak věnována třem zprávám o stvoření knihy Genesis a vztahu těchto textů k moderní vědě.
filosofie

Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis

241 Kč
214 Kč
Pojem vědomí: Jeho jednota a rozmanitost - 11%
Rozdíl mezi starověkou a středověkou filosofií a filosofií po Descartovi bývá obvykle spatřován v tom, že ve starověké a středověké filosofii nenajdeme pojem, který by přesně odpovídal našemu pojmu vědomí. Tento náhled je ovšem správný jen částečně.
filosofie

Pojem vědomí: Jeho jednota a rozmanitost

171 Kč
152 Kč
Sny křesťanských proroků - 11%
Studie předkládané v této publikaci vycházejí z dosavadní práce autora nad Órigenovými texty. Zabývají se dvěma klíčovými tématy jeho myšlení: otázkou, jakou míru svobody zakouší lidská vůle ve světě ovládaném Boží prozřetelností, ...
filosofie

Sny křesťanských proroků

268 Kč
238 Kč
Žít s tajemstvím - 11%
(1x)
„Žít s tajemstvím“ je kniha bilanční. Autor vybral klíčové myšlenky z publikací posledních patnácti let své tvorby a utřídil je do dvou svazků podle nejzávažnějších témat, kterým se věnoval.
filosofie

Žít s tajemstvím

233 Kč
207 Kč
Sebrané spisy II. - Hominibus - 11%
(2x)
Po svazcích IV (Velký roman) a I (Mea) vychází již třetí svazek Sebraných spisů filosofa Ladislava Klímy. Svazek Hominibus obsahuje 379 nevýlučně filosofických, nýbrž i milostných, žebravých, pijáckých a jinak „příležitostně“ prožitých listů.
filosofie

Sebrané spisy II. - Hominibus

574 Kč
510 Kč
Na počátku prvního dne - 11%
Kniha představuje biblické stvoření světa jako příběh, který se dotýká každého z nás. Využívá k tomu mystické bohatství hebrejského jazyka, ale též prostých příměrů z obyčejného života.
filosofie

Na počátku prvního dne

179 Kč
159 Kč
Jak se dnes studuje - 11%
Jak se dnes studuje je asi nejpřístupnější text neapolského filosofa Giambattisty Vica (1668–1744). Vico zde přehledně srovnává moderní přístup ke studiu s antickým vzděláváním na příkladech různých disciplín.
filosofie

Jak se dnes studuje

171 Kč
152 Kč
Antropologové v pasti? - 11%
(1x)
Kniha nabízí přehledný a čtivý vhled do současné debaty ve filozofii společenských věd a v kulturní antropologii. Hlavním hrdinou je pojem kultura: autor ho sleduje od jeho vzniku až po současné trendy užití v kognitivních vědách.
filosofie

Antropologové v pasti?

251 Kč
223 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 456 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 46 > >>