Nejprodávanější tituly - leden 2019
sociologie

Tekuté zlo - 11%
Pomocí precizní definice „tekutého zla“ podávají autoři jedinečnou diagnózu aktuální geopolitické situace v Evropě, která se vyznačuje vratkostí, nejistotou, permanentními změnami, politickým populismem a prohlubujícími se rozdíly napříč společností.
sociologie

Tekuté zlo

350 Kč
311 Kč
Labužníkem na plný úvazek - 11%
Požitkářství sice nemusí hrát ve Vašem životě takovou roli jako ve starém Římě, přesto nezapomínejte, že v pravé lásce (i v té k dobrému jídlu a pití) je vždy skryta smyslnost.
sociologie

Labužníkem na plný úvazek

269 Kč
239 Kč
Vzpoura davů - 11%
Slavná kniha nejvýznamnějšího moderního španělského filozofa José Ortegy y Gasseta shrnuje úvahy, které vycházely původně v novinách od roku 1927.
sociologie

Vzpoura davů

341 Kč
303 Kč
Hitmakeři - Tajemství popularity v éře rozptylování - 11%
(1x)
Nic se nestává „virálním“. Pokud si myslíte, že populární filmy, písně či aplikace k vám přicházejí jen tak odnikud a v dnešním přeplněném mediálním prostoru dosáhnou úspěchu jen díky šeptandě, neznáte jejich skutečný příběh...
sociologie

Hitmakeři - Tajemství popularity v éře rozptylování

332 Kč
295 Kč
Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Sociální nevědomí u osob, skupin a společností - 3.díl - 11%
Sociální nevědomí III - porozumění pro události dějin i pro vztahy mezi lidmi, v malé skupině i velké společnosti: nový, zajímavý pohled poskytuje mladá disciplína - skupinová analýza. Zde je třetí díl úspěšné řady v českém překladu.
sociologie

Sociální nevědomí u osob, skupin a společností - 3.díl

Earl Hopper (ed.), Haim Weinberg (ed.)
329 Kč
292 Kč
Cizinci před branami - 11%
(2x)
Známý sociolog Zygmunt Bauman (1925 – 2017) se ve své poslední knize věnuje tématu uprchlické krize. Na pozadí současné situace analyzuje původ a dopady morání paniky, ukazuje, jak politici zneužívají strachu obyvatel.
sociologie

Cizinci před branami

179 Kč
159 Kč
Retrotópia - 11%
(1x)
Vo svojej poslednej knihe, ktorá bola publikovaná až po jeho smrti v januári 2017, sa Bauman venuje tendenciám, ktoré sú prejavom nostalgických túžob po idealizovanej či imaginárnej minulosti.
sociologie

Retrotópia

242 Kč
215 Kč
Zrod kontrakultury - 11%
(1x)
Theodore Roszak (1933-2011), patří k nejvýraznějším americkým historikům a sociologům. Pojmem kontrakultura vystihl v roce 1969 průsečík mezi Novou levicí a hippies, jímž byl boj proti tomu, co nazývá technokracií.
sociologie

Zrod kontrakultury

306 Kč
272 Kč
Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu - 11%
Kniha otevírá nový pohled na zkoumání vztahu lidí k dějinám a jejich představ o minulosti. Historické vědomí je zde sociologickou perspektivou prezentováno nejen jako látka pro teoretické uvažování, ale především pro empirický výzkum.
sociologie

Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu

243 Kč
216 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 51 položek
1 2 3 .. 6 > >>