Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - listopad 2019
dějiny všedního dne

Cesta k nesvobodě - 11%
(8x)
Liberální demokracie není absolutním vítězem studené války a ohlášený konec dějin se nekoná. Vladimir Putin se opevnil ve své mocenské pozici a fašistické představy o potřebě pevné ruky začínají ve světě opět rezonovat.
dějiny všedního dne
Ukázky

Cesta k nesvobodě

441 Kč
392 Kč
Intimní historie - 11%
(4x)
V učebnicích historie a vědeckých dílech najdeme údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic.
dějiny všedního dne

Intimní historie

296 Kč
263 Kč
Pozorovat, popsat, stvořit - 11%
Ve druhé polovině 18. století již policie neznamenala obecně řádnou správu země či obce jako v dřívějších stoletích, ale ani to ještě nebyl orgán dohlížející na pořádek a bezpečnost, jak ho známe dnes.
dějiny všedního dne

Pozorovat, popsat, stvořit

313 Kč
278 Kč
Karel Kryl - Zpověď - 11%
bvČeská i zahraniční společnost zná velmi dobře repertoár Karla Kryla, jeho postoje vůči totalitnímu režimu i vůči polistopadovým reformám. Kniha Zpověď odhaluje slavného písničkáře v naprosto novém světle, dává nahlédnout do zákulisí rodiny.
dějiny všedního dne

Karel Kryl - Zpověď

250 Kč
222 Kč
30 let svobody / 30 Years of Freedom - 11%
Kniha 30 let svobody vznikla u příležitosti výročí událostí, které započaly v listopadu 1989 studentskými demonstracemi a následně se staly zásadním mezníkem našich novodobých dějin.
dějiny všedního dne

30 let svobody / 30 Years of Freedom

Petr Volf (ed.)
358 Kč
318 Kč
Se VII. sborem do šumavských Sudet - 11%
Tato fotografická kniha vyšla poprvé koncem r. 1938 a jejím propagandistickým posláním bylo zaznamenat dobu „velkých změn“ - okupaci území mezi Železnou Rudou a Českým Krumlovem wehrmachtem. Dnes je syrově nemilosrdným dokumentem česko-německé historie.
dějiny všedního dne

Se VII. sborem do šumavských Sudet

323 Kč
287 Kč
Tenkrát v Listopadu. Vzpomínky na Matfyz v čase zlomu - 11%
Publikace nabízí specifický úhel pohledu na zlomové dění roku 1989. S odstupem třiceti let se k němu vracejí ve svých vzpomínkách tehdejší studenti a zaměstnanci Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy.
dějiny všedního dne

Tenkrát v Listopadu. Vzpomínky na Matfyz v čase zlomu

296 Kč
263 Kč
Turistická odysea - 11%
(1x)
Kolektivní monografie Turistická odysea představuje zásadní posun v bádání o různých formách a podobách cestovního ruchu v předlistopadovém Československu.
dějiny všedního dne

Turistická odysea

441 Kč
392 Kč
Čas darů - 11%
(2x)
Cestovatel, novinář a spisovatel Patrick Leigh Fermor se v zimě roku 1933 vydal na cestu Evropou. Z Nizozemí přes Německo, Prahu, Vídeň putoval, většinou pěšky až do Istanbulu. Své deníkové záznamy později literárně zpracoval a roce 1977 vydal.
dějiny všedního dne
Ukázky

Čas darů

322 Kč
286 Kč
Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti - 11%
Téma této studie tvoří Stanislavského pojetí herectví jako tvorby, což souvisí s fenoménem tak charakteristickým pro období modernity, jaký představuje objev lidské kreativity.
dějiny všedního dne

Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti

108 Kč
96 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 34 položek
1 2 3 4 > >>