Nejprodávanější tituly - prosinec 2019
film a divadlo

Estetika dramatického umění - 11%
Nová edice klíčového a průkopnického díla české teatrologie, ve kterém Otakar Zich vytvořil první ucelenou teorii divadla.
film a divadlo

Estetika dramatického umění

285 Kč
254 Kč
Jak jsem potkal český film - 11%
I filmy mají své osudy!
film a divadlo

Jak jsem potkal český film

269 Kč
239 Kč
Král Šumavy: komunistický thriller - 11%
(3x)
Král Šumavy (r. Karel Kachyňa, 1959), jímž se zabývá tato kolektivní monografie (otevírající edici České kino), patří k divácky nejúspěšnějším českým filmům, „trhákům“
film a divadlo
Ukázky

Král Šumavy: komunistický thriller

536 Kč
476 Kč
Krev, slzy a sperma - 11%
Drtivá většina filmové literatury se zabývá díly klasického filmového kánonu, přelomovými snímky mainstreamové (žánrové) produkce či tzv. artovými filmy. Tato kniha je pokusem vykročit mimo toto tradiční pole, mezi díla považovaná za braková, ...
film a divadlo

Krev, slzy a sperma

269 Kč
239 Kč
Mé vzpomínky od zlaté Prahy až po americké hvězdy - 11%
Jedinečný životní příběh divadelního umělce, který se jako první z českých herců ve dvacátých let uchytil a uspěl v Hollywoodu.
film a divadlo

Mé vzpomínky od zlaté Prahy až po americké hvězdy

270 Kč
240 Kč
Umění loutky - 11%
Unikátní a svým rozsahem i zpracováním výjimečná publikace přináší výběr z nevýznamnějších exponátů ojedinělé, po více než třicet let budované sbírky loutek a rodinného a spolkového loutkového divadla Marie a Pavla Jiráskových.
film a divadlo

Umění loutky

1 341 Kč
1 192 Kč
Hvězdy českého filmového nebe - 11%
Renomovaný filmový historik Pavel Taussig v jedné ze svých nejúspěšnějších knih hodnotí každý herecký vklad do zlatého fondu české kinematografie a přináší i méně známá fakta o šťastných či truchlivých životních momentech slavných osobností, mezi jaké bezesporu patří Vladimír Menšík, Nataša Gollová, Jiří Hrzán, Jiří Sovák, Dana Medřická, Vlastimil Brodský, Vlasta Burian, Josef Kemr, Miloš Kopecký a další desítky hvězd českého filmového nebe.
film a divadlo

Hvězdy českého filmového nebe

314 Kč
279 Kč
Kulturní paměť a film - 11%
Kniha je příspěvkem k současné debatě o hraném filmu jako médiu kulturně zprostředkované paměti. Autorka nahlíží filmy jako díla, která nabízejí jednak obraz éry, v níž byla vytvořena, jednak obrazy uplynulých událostí, k nimž se vztahuje jejich děj.
film a divadlo

Kulturní paměť a film

270 Kč
240 Kč
Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti - 11%
Téma této studie tvoří Stanislavského pojetí herectví jako tvorby, což souvisí s fenoménem tak charakteristickým pro období modernity, jaký představuje objev lidské kreativity.
film a divadlo

Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti

108 Kč
96 Kč
Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka - 11%

V roce 1980 napsal Jiří Brdečka literární scénář ke kultovnímu snímku Tajemství hradu v Karpatech. Půvabný humorný text potěší stejně jako film sám. Úvod Terezy Brdečkové a odborná studie Lukáše Skupy seznamují čtenáře s pozadím vzniku filmu.

film a divadlo

Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka

324 Kč
288 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 87 položek
<< < 1 2 3 4 .. 9 > >>