Nejprodávanější tituly - prosinec 2019
filosofie a náboženství

Církevní dějiny - Antika a středověk - 11%
(1x)
Předložit přehledný a objektivní pohled na dějiny křesťanské církve v období od jejího počátku až do konce středověku představuje obtížný úkol. Autoři se pokusili vytvořit vyvážené, věcné a konfesně nezatížené podání církevních dějin.
filosofie a náboženství

Církevní dějiny - Antika a středověk

539 Kč
479 Kč
Moderní svět v zrcadle literatury a filosofie - 6%
(1x)
Různorodost tradic, na nichž spočívá evropská kultura, reflektuje evropské myšlení přinejmenším od dob modernismu. Kniha přináší mimo jiné i obecnější úvahy o smyslu a metodě humanitních věd na počátku 21. století.
filosofie a náboženství

Moderní svět v zrcadle literatury a filosofie

252 Kč
238 Kč
Myšlení obrazem - 11%
(2x)
Myslíme pojmy, to jest slovy, avšak je rovněž možné myslet obrazy? Nikoli obrazným způsobem, metaforami a jinými prostředky nepřímého vyjadřování, nýbrž skutečně v obraze? Současná filosofie klade tuto otázku pouze nepřímo.
filosofie a náboženství

Myšlení obrazem

200 Kč
178 Kč
Kosmický had - 11%
(1x)
V této knize přináší Jeremy Narby zcela nový pohled na téma vědění a moudrosti původních přírodních národů Amazonie.
filosofie a náboženství

Kosmický had

269 Kč
239 Kč
O duševním klidu - 11%
(2x)
Seneca v díle hledá cesty k mravní odpovědnosti cti, vnitřní svobodě a duševní vyrovnanosti, uvažuje o smrti a o přátelství a jeho prospěšnosti a potřebnosti, chválí odpoutání od materiálních potřeb, prosazuje myšlenku o rovnosti všech lidí.
filosofie a náboženství

O duševním klidu

329 Kč
292 Kč
Oddělená skutečnost - 11%
Druhé vydání knihy, ve které autor překonal hrůzu ze světa čarodějů a vrátil se k donu Juanovi. Učení s ním je náročné a nebezpečné, ale občas i veselé.
filosofie a náboženství

Oddělená skutečnost

269 Kč
239 Kč
Tao te ťing  (váz.) - 11%
(5x)
Základní text taoismu, jenž patří více než dva tisíce let k hlavním zdrojům čínského myšlení. Je nejčastěji překládaným čínským textem do západních jazyků a dnes je považován za jedno z klíčových děl světové filosofie.
filosofie a náboženství

Tao te ťing (váz.)

295 Kč
262 Kč
Jako laň na výšinách - 11%
Alegorický příběh o Bázlivce a její touze dojít na výšiny lásky, radosti a vítězství, kde pomocí Pastýře a dvou průvodkyň, které jsou jí oporou na cestě k proměně, získá novou identitu.
filosofie a náboženství

Jako laň na výšinách

269 Kč
239 Kč
Klaun si povídá s Bohem - 11%
(3x)
Jiří Suchý je člověk mnoha profesí. Zpěvák, divadelník, básník a výtvarník, kterého zná u nás snad každý. Ne každý ale ví, že jeho hudební kariéra, jak sám říká, začala v pražském kostele svaté Anežky České, kde jako malý hoch ministroval.
filosofie a náboženství

Klaun si povídá s Bohem

225 Kč
200 Kč
Být pohanem - 11%
(2x)
Proč jsem napsal tuto knihu? ptá se de Benoist. Abych odhalil esenciální rozdíly mezi pohanstvím a křesťanstvím. Svůj cíl však rozhodně překročil: ve svém bádání sahá až na kost toho, co je jádrem evropského myšlení, cítění a prožívání.
filosofie a náboženství

Být pohanem

512 Kč
455 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 522 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 53 > >>