Nejprodávanější knihy - únor 2019
Asie

Sloni žijí do sta let
Vyplujte na zámořskou cestu do exotické Srí Lanky a do vzpomínek cestovatele Miroslava Zikmunda, který vám chce vyprávět o zelených čajových plantážích, divokém oceánu, nezapomenutelných výhledech z nevyzpytatelných hor...
Asie

Sloni žijí do sta let

358 Kč
Za oponou války
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Asie
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
Minulost jedné iluze
(4x)
Ačkoliv od francouzského vydání uplynulo již více než dvacet let, jde o jednu z nejprovokativnějších knih o 20. století.
Asie

Minulost jedné iluze

448 Kč
Čas darů
(2x)
Cestovatel, novinář a spisovatel Patrick Leigh Fermor se v zimě roku 1933 vydal na cestu Evropou. Z Nizozemí přes Německo, Prahu, Vídeň putoval, většinou pěšky až do Istanbulu. Své deníkové záznamy později literárně zpracoval a roce 1977 vydal.
Asie
Ukázky

Čas darů

322 Kč
Čechoslováci v Gulagu II.
Druhý díl knihy Čechoslováci v Gulagu je volným pokračováním publikace odvozené od stejnojmenného televizního dokumentu a přibližuje osudy dalších dvanácti krajanů postižených politickými represemi v Sovětském svazu ve 20. až 50. letech minulého stol
Asie

Čechoslováci v Gulagu II.

224 Kč
Příběh ruské geopolitiky
(3x)
Po celé dějiny přicházeli ruští myslitelé, geografové a státníci s vizemi o roli a civilizační příslušnosti své velké země. Zároveň při tom odhalovali neujasněnost geografického i hodnotového rámce ruské státnosti i identity ruské společnosti.
Asie

Příběh ruské geopolitiky

396 Kč
Z Istanbulu až na konec světa
Kniha sleduje cesty vzdělaných Osmanů, kteří se vydávali dvěma směry – na Západ, do Evropy, a na Východ, do arabských provincií říše.
Asie

Z Istanbulu až na konec světa

315 Kč
Thajsko - Inspirace na cesty
Thajsko je zhruba stejně velké jako Francie, a když sem vyrazíte na dovolenou, věřte, že nebudete zklamaní. Čekají na vás deštné pralesy, pulzující velkoměsta, nádherná přímořská letoviska i proslulá thajská kuchyně.
Asie

Thajsko - Inspirace na cesty

206 Kč
Lenin ve vlaku
(1x)
Průběh Leninovy cesty z curyšského exilu přes válkou rozvrácené Německo na sever k hranicím Laponska až po závěrečné nadšené uvítání revolučními davy na Finském nádraží v Petrohradu.
Asie
Ukázky

Lenin ve vlaku

313 Kč
Příběhy exilu
(1x)
Kolektivní vědecká monografie Příběhy exilu navazuje na úspěšný výstavní katalog Zkušenost exilu, oceněný v soutěži Gloria musaealis jako nejlepší muzejní publikace roku 2017.
Asie

Příběhy exilu

441 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 35 položek
1 2 3 4 > >>