Nejprodávanější tituly - únor 2019
filosofie

Heteronomie estetické hodnoty - 11%
Publikace předkládá odpovědi na tyto a další otázky prostřednictvím nástrojů filozofie jazyka a opírá se přitom o empirické poznatky kulturní sociologie a etnografického výzkumu vkusu.
filosofie

Heteronomie estetické hodnoty

242 Kč
215 Kč
Kdo jsme - 11%
Odkud se vzal svět a život? Jaký je vztah mezi lidským vědomím a bytím, prostorem a časem? Přesahuje globální inteligence chápání našeho smrtelného mozku? Kde se skrývá věčnost a jak souvisí s relativitou času?
filosofie

Kdo jsme

305 Kč
271 Kč
Kniha mlčení + CD - 11%
(1x)
Kniha mlčení – texty staré Číny je reedicí antologie filosofických, magických a hlavně básnických, ale i intimních textů, která vznikala postupně ve druhé polovině 60. let minulého století na výzvu tehdejšího Klubu přátel poezie.
filosofie

Kniha mlčení + CD

531 Kč
472 Kč
Lhářské paradoxy u autorů italské scholastiky - 11%
Kniha se věnuje analýze autoreferenčních paradoxů v italské scholastické tradici patnáctého století. Jejím cílem je výzkum původních textů, jejich rekonstrukce prostředky moderní sémantiky a historická analýza jejich zdrojů.
filosofie

Lhářské paradoxy u autorů italské scholastiky

205 Kč
182 Kč
Nesnáze introspekce - 11%
(1x)
V dějinách filozofie se objevilo nespočetné množství snah překonat kognitivní nedostatečnost člověka. Většinový názor zněl, že zatímco vnější smyslové poznání podléhá nejrůznějším klamům, poznání vnitřní je mnohem jistější, či dokonce neomylné.
filosofie

Nesnáze introspekce

234 Kč
208 Kč
Stát a náboženství v Hegelově filosofii - 11%
Studie zkoumá otázku vztahu státu a náboženství v Hegelově filosofii z perspektivy otázky po svobodě. Svoboda, jež je pro Hegela tím, co činí člověka člověkem, je společným základem státu i náboženství.
filosofie

Stát a náboženství v Hegelově filosofii

232 Kč
206 Kč
Židovská gnóze, mystika merkavy a talmudická tradice - 11%
Gershom Scholem se v knize zamýšlí nad tím, nakolik lze některé prvky židovské mystiky formativního období judaismu nazvat „gnostickými“ a nad jejich styčnými body i rozdíly ve srovnání s řeckou, křesťanskou či mandejskou gnostickou tradicí.
filosofie

Židovská gnóze, mystika merkavy a talmudická tradice

331 Kč
294 Kč
Duch a jsoucno - 11%
Předložená studie zkoumá Hegelovy výklady Aristotelovy psychologie a metafyziky ducha (nús), jež jsou rozvinuty v jeho přednáškách o dějinách filosofie.
filosofie

Duch a jsoucno

160 Kč
142 Kč
Integrální antropologie - 11%
Tato odborná kniha předkládá zcela originální, dosud nepublikovanou koncepci integrální antropologie, která paradigmaticky čerpá z filozofické antropologie Karla Máchy.
filosofie

Integrální antropologie

539 Kč
479 Kč
Kopat do žuly motykou
(1x)
Kniha rozhovorů s filosofem Michaelem Hauserem se zabývá závažnými otázkami naší doby, ve které se vyhrocují rozpory současného socioekonomického a kulturního systému.
filosofie

Kopat do žuly motykou

89 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 121 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 13 > >>